ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr (președinte PNL Neamț): Proiecte de 700 milioane euro prin PNI „Anghel Saligny”

Programul National de Investitii «Anghel Saligny» –un proiect generator de dezvoltare pentru administratiile publice si pentru nemțeni – a declarat, sâmbătă, George Lazăr, președintele PNL Neamț.
În calitate de prefect al județului Neamț, George Lazăr a subliniat că a reușit să trimită peste 150 de proiecte de la toate UAT-urile și de la Consiliul Județean, pentru finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Valoarea acestora depășește 3,6 miliarde de lei, adică mai bine de 700 de milioane de euro.

Proiectele vizează modernizarea rețelelor de infrastructură rutieră, apă și canalizare, ori introducerea acestora în localitățile în care nu există.

„Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» este unul curajos, ambițios și reflectă dorința clară a Guvernului României condus de premierul Florin Cîțu, de a moderniza comunitățile, deopotrivă din urban cât si din mediul rural. În secolul al XXI-lea, încă avem localități insuficient dezvoltate, în care utilitățile de bază fie lipsesc, fie se află într-o stare avansată de degradare. Nu este normal să avem nemteni care traiesc in localitățile lor fara sa fie racordati la apă si canalizare, care nu acces la drumuri moderne sau la o retea eficienta de gaze naturale. Voi depune toate eforturile, impreuna cu factorii decidenti din Guvernul României, pentru ca sumele solicitate de catre UAT-urile din județului Neamț să se materializeze in proiecte eligibile, prin intermediul Programului Național «Anghel Saligny», contribuind astfel la creșterea calității vieții pentru fiecare cetățean al județului Neamț. În plus, pe lângă creșterea calității vieții în aceste comunități, finanțarea proiectelor de dezvoltare presupune și crearea de noi locuri de muncă, o infuzie masivă de capital în economia locală, cu consecințe pozitive în ceea ce privește bugetele locale și cel național. Este un proiect menit să ajute în mod echitabil toate comunitățile, fără ingerințe politice, un proiect care trebuie implementat prin efortul tuturor aleșilor locali, doar în scopul modernizării localităților din județul Neamț. Este momentul să ne dezvoltăm prin noi înșine, prin solidaritate administrativă și politică. Avem o certitudine: Programul Național «Anghel Saligny» devine operațional”, a declarat prefectul George Lazăr, președintele PNL Neamț.

Articolul anterior

Incidenţa COVID în Neamţ a scăzut considerabil. Iată situaţia sâmbătă – 13 noiembrie 2021.

Articolul următor

Podul de la Luțca se deschide traficului rutier sâmbătă seară!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular