ISSN 2457 - 3973

Prefectul Panaite a stins pentru moment protestele sindicatelor din învățământul nemțean

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – filiala Neamț, pe tema revendicărilor pe care le au aceștia la nivel local și central.

Cei 24 de membri ai Biroului Județean al FSLI s-au declarat nemulțumiți atât de procentul din PIB alocat educației cât și de faptul că finanțarea per elev este deficitară.

Pe plan local, sindicaliștii au reclamat faptul că majoritatea primăriilor din județ nu au decontat din bugetele locale, potrivit prevederilor legale, costurile legate de transportul cadrelor didactice navetiste. De asemenea, conducerea FSLI Neamț a precizat că există și situații în care cadrele didactice nu și-au încasat diferențele salariale stabile prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

”Am ales o cale a dialogului pentru că noi considerăm că dialogul este soluția dar dacă aceste solicitări nu vor fi luate în seamă de factorii decizionali, vom recurge la mișcări de protest”, a declarat, în cadrul întâlnirii, prof. Gabriel Ploscă, președintele FSLI Neamț.

Prefectul Vasile Panaite le-a solicitat sindicaliștilor să îi prezinte în cel mai scurt timp o listă nominală cu primăriile care nu au decontat transportul cadrelor didactice navetiste sau care nu respectă hotărârile judecătorești. Pe de altă parte, Vasile Panaite a cerut și un memoriu concret cu doleanțele pe plan național, pe care îl va trimite către Cancelaria Guvernului.

Educația este pilonul de bază al unei societăți sănătoase, solide și vă asigur de tot sprijinul meu instituțional. Voi face toate demersurile necesare pe plan local dar și central ca sistemul de educație din județul Neamț să se desfășoare fără sincope. Asta cu atât mai mult cu cât solicitările dumneavoastră sunt corecte”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

În final, prefectul de Neamț i-a asigurat pe sindicaliști de toată deschiderea sa și le-a transmis tradiționalul ”La mulți ani” cu ocazia zilei de 5 octombrie, celebrată ca Ziua Mondială a Educației.

Articolul anterior

Slujul Amedeo, supărat după ce a mușcat mâna stăpânului

Articolul următor

Avarie APASERV în cartierul Dărmănești! Se oprește apa în mai multe localități!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.