ISSN 2457 - 3973

Slujul Amedeo, supărat după ce a mușcat mâna stăpânului

Vicele CJ Neamț, Laurențiu ”Amedeo” Dulamă, este supărat foc. A fost lăsat de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, fără atribuții iar mașina de serviciu a fost repartizată către un alt departament al instituției. Vorbim de mașina de serviciu pe care Amedeo nu s-a sfiit să o folosească în campania electorală, în vizitele la partid sau alte situații care nu au legătură cu funcția administrativă. Dar treacă-meargă, nu ar fi singurul.

Cât privește retragerea atribuțiilor, decizia de zilele trecute de Ionel Arsene, este cât se poate de firească dacă analizăm, chiar și superficial, atitudinea celor doi consilieri ai PMP. Cei care știu dedesubturile se miră însă cât de mare a fost răbdarea președintelui Arsene.

Ajuns în conducerea județului exclusiv prin susținerea alianței PSD-ALDE și cu sprijinul capital al președintelui Ionel Arsene, vicele Amedeo a făcut o piruetă brusc, a mușcat mâna stăpânului care îl hrănea și și-a găsit noi aliați. Exprimarea plastică poate fi tradusă politic prin faptul că PMP a trecut brusc cu arme și bagaje alături de PNL, atât la Piatra-Neamț cât și la Consiliul Județean, mizând pe faptul că schimbarea vicepreședintelui și a viceprimarului pare a fi imposibilă prin lipsa celor două treimi din voturi.

Așadar, repoziționarea PMP-ului lângă PNL – partid pe care l-a stigmatizat constant în ultimul an, a fost motivul care a stat la bază deciziei de a-l trimite pe vicele Amedeo, cu un set de creioane și o ascuțitoare, la ultimul etaj al Palatului Administrativ.

Dacă amintim și de ultimul episod, în care PMP prin vocea unui consilier județean cvasi-necunoscut (Amedeo n-o fi avut curaj să vorbească?) l-a atacat direct pe Ionel Arsene, tabloul este complet iar decizia politică a acestuia din urmă cât se poate de argumentată. Spunem ”decizia politică” pentru că atât alegerea lui Dulamă ca vicepreședinte cât și stabilirea atribuțiilor au fost decizii exclusiv politice.

Dar ce să vezi, tot Laurențiu Dulamă este supărat. Replica lui nu s-a lăsat așteptată și printr-un comunicat de presă penibil și cu atacuri la persoană, opinia publică este informată cât de rău o duc angajații din Consiliul Județean Neamț și ce ostracizat este el însuși. Asta după ce un an de zile a fost omul din umbra președintelui Arsene căruia îi predase organizația județeană a PMP.

Nu era o zi de comună sau orice manifestare publică la care Dulamă să nu fie urcat pe scenă de Ionel Arsene, și să i se dea cuvântul pentru a arăta măreția PMP-ului la Neamț. Cât despre alte beneficii, nu vorbim acum, toate la timpul lor.

Dar domnule Dulamă, unde ați fost în ultimul an? De ce nu ați avut curaj să luați public apărarea angajaților cărora acum le plângeți de milă? Cât de rău era președintele Consiliului Județean Neamț atunci când erați desemnat să reprezentanți instituția în diverse ”comisii și comitete”, inclusiv acelea care au schimbat directorii unor instituții de cultură? Și lista poate continua! Dar tare bine a mai fost!

Revenind la ceea ce mai este PMP Neamț acum după ce un an de zile a fost satelitul PSD-ului, trebuie spus că rezultatul obținut de partidul lui Băsescu în județ se datorează exclusiv imaginii acestuia. De altfel, filiala județeană s-a clasat la mijlocul clasamentului național cu scoruri mult sub cele promise ceea ce înseamnă că ”liderii” nu au adus niciun aport. Ba din contra!

Mulți din PMP Neamț au spus că dezastrul se datorează unui singur om, celui care după ce și-a văzut sacii în căruță, fiind promovat numărul trei în județ, a uitat să mai răspundă la telefoane, să mai treacă pe la organizațiile teritoriale.

A urmat episodul de la alegerile parlamentare când, rând pe rând, toți cei care ar fi putut aduce un capital electoral consistent au fost eliminați. Îl amintim aici doar pe fostul deputat Liviu Harbuz dar pe listă au existat și ex-deputații Constantin Moisii și Ștefan Burlacu.

Strategul PMP Neamț l-a pus în fruntea listei pe necunoscutul Cristian Petrescu, importat de la București, și s-a poziționat pe locul al doilea tocmai pentru a nu-și asuma eșecul previzibil.

Imediat după parlamentare, PMP a rămas în același con de umbră și doar ieșirile colorate ale deputatului Bichineț, coordonatorul trimis de la centru, au mai mai amintit că și la Neamț există o filială a acestui partid. În tot acest timp, Laurențiu Dulamă a tăcut chitic.

 

 

 

Articolul anterior

ISU Neamț: Pe 30 septembrie a expirat termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu

Articolul următor

Prefectul Panaite a stins pentru moment protestele sindicatelor din învățământul nemțean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.