NewsAllert :

Zile de foc la UPU Piatra-Neamţ! Urgenţele de la Roman, aduse două zile aici!

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Prefectul Vasile Panaite se implică în problema asociațiilor cu datorii către Brantner! A reușit deblocarea situației!

Vasile Panaite, prefectul judeţului Neamţ s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentantul societăţii Brantner din Piatra-Neamţ, pentru a discuta problema gestionării datoriilor pe care asociaţiile de proprietari le au către această societate.

Vasile Panaite s-a oferit să medieze din nou o întâlnire între administratorii asociaţiilor cu debite foarte mari şi directorul Cătălin Şaguna. Într-o primă etapă, directorul Şaguna a promis prefectului Vasile Panaite că miercuri, joi şi vineri vor fi ridicate toate containerele de la asociaţiile de proprietari la care se sistase acest serviciu.

„Municipiul Piatra-Neamţ se confruntă cu o adevărată problemă în ceea ce priveşte serviciul de colectare a deşeurilor menajare, în condiţiile în care societatea Brantner are de încasat restanţe substanţiale. Aşa cum am făcut şi în urmă cu circa trei luni, când a existat o situaţie similară, i-am propus directorului Cătălin Şaguna să mediez o întâlnire între acesta şi asociaţiile de proprietari care au datorii. Cred că soluţia cea mai bună este realizarea unor eşalonări ale datoriilor. Spun asta pentru că după întâlnirea din luna iunie, mai bine de 70 la sută dintre asociaţiile cu datorii au respectat eşalonările semnate”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Totodată, prefectul de Neamţ solicită reprezentanţilor Primăriei Piatra-Neamţ, prin compartimentul de specialitate, să se implice în gestionarea acestei probleme stringente.

„Aş vrea ca reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ de la toate nivelele să se implice mai serios în administrarea acestei situaţii. Şi spun acest lucru nu în sensul unor sancţiuni pe care să le aplice asociaţiilor de proprietari ci în sensul îndrumării acestora. Ştiu că există un compartiment de specialitate care poate să se implice dacă se doreşte acest lucru”, a mai spus prefectul Vasile Panaite.

În perioada imediat următoare, prefectul Vasile Panaite va solicita administratorilor asociaţiilor de proprietari din Piatra-Neamţ care înregistrează debite mai mari de trei luni către Brantner să participe la o mediere alături de conducerea societăţii.

„Cred că dialogul este soluţia cea mai bună şi îi mulţumesc directorului Cătălin Şaguna pentru că a acceptat, din nou, propunerea mea. De asemenea îi mulţumesc că a înţeles situaţia şi că a decis ca începând de astăzi să ridice deşeurile de la toate asociaţiile de proprietari”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Articolul anterior

Ionel Arsene (președinte CJ Neamț): Avem o alternativă la drumul național Piatra Neamț – Tîrgu Neamț

Articolul următor

Procurorii DIICOT au descins la 5 adrese din Neamț! Este vorba de o crimă comisă în Irlanda!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *