ISSN 2457 - 3973

Pregătiri pentru Festivalul de Artă Medievală de la Cetatea Neamț

Autoritățile din Târgu Neamț vor organiza, la începutul lunii iulie, a doua ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Cetatea Neamț. Primarul Daniel Harpa a declarat pentru newsallert.ro că și în acest an s-a apelat la experiența lui Liviu Pancu, cel care organizează an de an Festivalul de Artă Medievală din Cetatea Sighișoarei.

”Am semnat acordul cu reprezentanții Consiliului Județean și am rămas impresionat de deschiderea lor dar și a celor de la Complexul Muzeal Județean pentru că în trecut nu am avut o colaborare bună cu cei de la Muzeu. Anul acesta, prin eforturile colegilor, vom organiza și Conferința Națională pe Patrimoniul Național la care și-au anunțat participarea peste 300 de oameni. Europarlamentarul și actorul Mircea Diaconu va fi prezent și va conduce conferința”, a declarat primarul de Târgu Neamț, Daniel Harpa.

harpa

Acesta a precizat că față de anul trecut, MedievArtFest 2015 are alte surprize pe care nu le dezvăluie.

Ediția din 2014 a fost structurată pe trei componente, respectiv Festival de teatru medieval, Târg de echitaţie, meşteşuguri şi arme medievale şi Festival culinar. Au avut loc proiecții de filme, o sesiune de comunicări ştiinţifice, momente de animaţie stradală iar închiderea s-a făcut cu o paradă, urmată de retragerea cavalerilor cu torțe.

Un moment inedit a fost concertul de muzică medievală organizat chiar în Cetatea Neamț de către orchestra Lupilor Albi, care fac parte din Filarmonica din Timişoara şi Arad.

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Ora 23.06 – Grav accident rutier la Costișa! O persoană încarcerată!

Articolul următor

Piatra-Neamț devine capitala colecționarilor din România!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular