ISSN 2457 - 3973

Pregătiri pentru o nouă conducere a PSD Neamț

Organizația PSD Neamț se pregătește pentru o nouă conducere.

Ultimele alegeri au avut loc în iulie 2015 și, potrivit statutului, președintele și membrii Biroului Permanent Județean sunt aleși pentru o perioadă de 4 ani.

Termenul statutar în care trebuiau organizate alegerile interne a fost depășit cu aproape jumătate de an. Însă pentru a fi organizată conferința județeană, trebuie să aibă loc alegeri în fiecare comună și oraș. Având în vedere că anul acesta au avut loc 2 rânduri de alegeri naționale – europarlamentare și prezidențiale – probabil s-a preferat amânarea alegerilor politice din toate organizațiile PSD pentru a nu exista tensiuni.

Însă odată cu demisia întregii conduceri a PSD, acum o săptămână, au fost declanșate procedurile de alegeri interne în fiecare județ, pentru ca în februarie 2020 să aibă loc Conferința Națională.

La Neamț, singura organizație în care au avut loc alegeri interne, anul acesta, este PSD Piatra-Neamț. Urmează alegeri în toate cele 78 de comune și 4 orașe, la organizațiile de tineri, femei și pensionari, iar ultima conferință va fi cea județeană.

Ionel Arsene va candida în mod cert pentru încă un mandat de 4 ani de președinte al PSD Neamț. Surse din cadrul partidului au precizat că acesta deja a anunțat că vrea să conducă organizația încă 4 ani. Rămâne de văzut dacă va exista vreun curajos care îl va contracandida.

De asemenea va fi ales și un președinte executiv, funcție care de-a lungul timpului a născut multe patimi și chiar conflicte interne.

În acest moment, funcția de președinte executiv este deținut interimar de primarul orașului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa.

În Biroul Politic Județean al PSD Neamț vor fi aleși și vicepreședinți, secretarul general și alți membri.

Parlamentarii, președinții organizațiilor de tineret, femei și pensionari sunt membri de drept ai conducerii județene și au funcții asimilate celei de vicepreședinte.

Potrivit articolului 46 din statutul PSD, în organele de conducere ale partidului de la toate nivelurile reprezentarea femeilor va fi în procent de cel puţin 30%, a tinerilor în procent de cel puţin 20% și a pensionarilor în procent de cel puțin 10% din numărul membrilor organelor de conducere.

Cutuma din fiecare partid spune că președinții organizațiilor locale sunt candidații la funcția de primar iar președintele organizației județene candidează la cea de președinte al consiliului județean. De asemenea, dintre membrii biroului permanent județean se face selecția pentru listele la alegerile parlamentare.

 

Articolul anterior

Șofer prins în trafic la Mărgineni, aproape de comă alcoolică

Articolul următor

Avansări în grad la Jandarmeria Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *