ISSN 2457 - 3973

Premiera ”Cum vă place”, de William Shakespeare, deschide Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț. Vezi programul complet al Festivalului

Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț va debuta, anul acesta, cu premiera spectacolului ”Cum vă place”, de William Shakespeare. Managerul TT-ului, Liviu Timuș, a declarat că evenimentul omagiază 400 de ani de la trecerea în neființă a celui mai mare poet și dramaturg englez.

”Este o premieră a Teatrului Tineretului şi ne bucurăm că putem deschide festivalul cu acest spectacol. Rămânem devotaţi publicului şi facem acest festival pentru iubitorii de teatru, pentru acest oraş şi tot ceea ce înseamnă brandul Teatrului Tineretului”, a declarat Liviu Timuș.

Și această ediție, a XXVIII-a, se desfășoară sub genericul ”Pledez pentru tine(ri)”, având ca deziderat descoperirea tinerilor actori valoroși.

”Vin foarte muţi actori tineri, niciodată nu va fi un gol. Este şi scopul festivalului de a-i descoperi şi lansa mai departe”, a spus Liviu Timuș.

”Pledez pentru tine(ri)” este un festival conceput sub formă de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru, cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât și de stat.

 

Timp de 14 zile, iubitorii de teatru vor putea viziona 28 de spectacole (18 spectacole selectate în concurs de către criticul de teatru Maria Zărnescu, 6 spectacole invitate în afara concursului, 4 spectacole ale Teatrului Tineretului) şi vor putea participa la două lansări de carte. Piatra Neamț va deveni cadrul propice al întâlnirilor culturale: cu teatrul, muzica, dansul, cartea.

Biletele şi abonamentele au fost puse în vânzare de miercuri, 19 octombrie. program-festival

Articolul anterior

Acum, accident grav la Săvinești!

Articolul următor

Ex-ministrul Andrei Gerea sparge liniştea din ALDE Neamț! Candidează la parlamentare cap de listă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular