ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a semnat contractele lucrărilor pentru Axa rutieră strategică Neamţ – Bacău

Preşedintel Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat, miercuri, contractele de lucrări pentru Axa rutieră strategică Neamţ – Bacău.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional, are o valoare de peste 132 milioane lei şi este împărţit în două loturi.

Primul lot cuprinde DJ 157 Horia – Trifeşti – Climeşti – Făurei – Mărgineni  – Piatra Neamţ (care include şi strada Izvoare din Piatra Neamţ), în lungime de 40 kilometri.

Valoarea este de 81 milioane lei iar durata lucrării este de 25 luni (până în septembrie 2023).

Al doilea lot este pe traseul DJ 207C Horia – Ion Creangă şi DJ 207B Ion Creangă – Recea – Icuşeşti – Bătrâneşti, în lungime de peste 20 de kilometri. Are o valoare de 51,4 milioane lei şi o durată a lucrărilor de 25 luni (până în septembrie 2023).

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a solicitat constructorilor seriozitate şi respectarea termenelor şi a subliniat că va rezilia contractele la prima abatere.

„Termenul este destul de strâns, până în septembrie 2023 trebuie să închidem ca să nu pierdem banii. Am hotărât ca pe ambele loturi să am din partea CJ Neamţ un manager de proiect care va fi zilnic prezent acolo. Vă rog să respectaţi termenul şi calitatea lucrărilor. Vă atenţionez că la prima abatere, la prima – nu la a doua, pentru că termenul este strâns şi nu am timp să stau după constructor, vă reziliez contractele. Să o luaţi foarte în serios! Nu ne permitem să facem nici o greşeală şi nici o amânare la nimic. Vă pun în vedere acest aspect, să nu existe nici o sincopă în implementarea acestor proiecte. Vreau să facem o etapizare a proiectului cu termene clare. Îmi doresc din tot sufletul şi sper să reuşiţi, din partea mea şi a CJ Neamţ veţi avea tot suportul. Eu vreau seriozitate şi calitate”, a declarat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a solicitat constructorilor de la lotul 1 să înceapă lucrările cu strada Izvoare, din municipiul Piatra-Neamţ.

„Rugămintea mea este să începeţi cu strada Izvoare pentru că este foarte deteriorată. Deci prioritatea este strada Izvoare, să începem de aici în forţă”, a menţionat Arsene.

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, i-a mulţumit lui Ionel Arsene pentru acest aspect.

„Mulţumesc domnului preşedinte Arsene pentru faptul că a concretizat discuţiile pe care le-am avut împreună şi duce în concret angajamentul cu privire la începerea lucrărilor cu strada Izvoare. Le urez succes antreprenorilor şi executanţilor care vor efectua lucrările. Să aibă succes şi să îndeplinească toate exigenţele legate de calitate”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Articolul anterior

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): Mereu am urmărit și sprijinit proiectele care pot aduce plus comunității pe care o reprezint.

Articolul următor

Septembrie debutează cu aproape 1.500 cazuri noi de COVID. Judeţul Neamţ, în topul infectărilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *