ISSN 2457 - 3973

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): Mereu am urmărit și sprijinit proiectele care pot aduce plus comunității pe care o reprezint.

Două investiţii importante pentru municipiul Roman se vor derula, în perioada imediat următoare, cu finanţare europeană.
Deputatul Laurenţiu Leoreanu (PNL Neamţ) – fost primar al Romanului – a anunţat că va fi atent la evoluţia acestora şi va face tot posibilul pentru a îndepărta eventualele obstacole ce pot apărea.
„Un proiect este modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, cu finalitate în creșterea nivelului tehnic de instruire pentru elevi, respectiv reabilitarea și modernizarea cartierului defavorizat „Fabricii”, punct critic – din perspectiva impactului social – pentru întregul oraș. În cazul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, printr-o finanțare de aproximativ 22 de milioane de lei se va interveni spre reabilitarea și modernizarea corpului B, a corpului C (atelierele de pregătire profesională), dar și a sălii de sport. Vor fi înlocuite/modernizate: tâmplăria exterioară şi interioară, instalaţiile sanitare, termice, electrice și de siguranță la incendii. Totodată se va achiziționa echipament tehnic, utilaje moderne pentru uz didactic și mobilier specific profilului de activitate”, a subliniat deputatul Laurenţiu Leoreanu.
Al doilea proiect este cel de pe strada Fabricii unde vor fi reabilitate cele 4 clădiri cu locuințe sociale, străzile pe o lungime de 775 metri şi construite căi de acces, pe o lungime de 281 metri.
De asemenea, se vor amenaja trotuare și un sistem de preluare a apelor pluviale.
Valoarea proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, urmărind pe lângă creșterea calității vieții în zonă, scăderea consumurilor energetice pentru încălzire, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului.
„Romanul este un oraș dinamic, cu un nivel de dezvoltare susținut, cu nevoi din cele mai diverse și cu un potențial enorm. Pentru a valorifica acest potențial este necesar să susținem dezvoltarea tuturor punctelor de interes, din toate domeniile vieții noastre, pentru că oricît de divergente ar fi, ele crează un tot unitar, o structură stabilă și sustenabilă la nivel general. În acest scop, alături de primarul municipiului Roman, domnul Leonard Achiriloaei, voi face tot posibilul ca romașcanii să fie auziți la toate palierele administrative și potențialul comunității noastre să fie valorificat la maxim”, a mai spus deputatul Laurenţiu Leoreanu.

Articolul anterior

Proiectul Florentinei Moise (PSD Piatra-Neamţ) a fost aprobat! Femeile care devin mame primesc stimulente financiare.

Articolul următor

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a semnat contractele lucrărilor pentru Axa rutieră strategică Neamţ – Bacău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *