ISSN 2457 - 3973

Președintele Colegiului Medicilor Neamț, dr. Iosif Koszeghi: Eu votez PNL! Am încredere în președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc și în Dragoș Chitic

O vorbă din bătrâni, care este la fel de actuală și astăzi, spune că ”Sănătatea este mai de preț decât orice”. Și fiecare dintre noi știm că bunăstarea și reușita în viață ține de noi, că putem să realizăm ce ne-am propus, dacă suntem sănătoși. Iar în cazurile nefericite când ni se întâmplă să avem probleme ne dorim să avem siguranța că există oameni bine pregătiți și specialiști care să ne ajute, să ne aline durerile și să ne vindece rănile. Există însă situații când ne lovim de problemele pe care le are sistemul românesc de sănătate. Conștienți de acest aspect, echipa PNL Neamț propune prin proiectul Neamț 2020 soluții pentru un sistem de sănătate eficient și rapid

”Împreună cu echipa liberală vom elabora o strategie de dezvoltare pentru spitalul aflat în subordinea Consiliului Județean, strategie corelată cu nevoile populației care va fi supusă dezbaterii publice. Ne propunem să îmbunătățim dotarea spitalelor, să atragem medici în județ, să asigurăm o calitate mai bună a sistemului de urgențe și să îmbunătățim accesul când vor fi cazuri de urgență în zona de munte a județului”, a declarat Mugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț.

Dovada că soluțiile echipei liberale din proiectul Neamț 2020 sunt eficiente stă și în faptul că sunt susținute și de Iosif Koszeghi președintele Colegului Medicilor Neamț.

”Este important ca o administrație să gândească programe pe termen mediu și lung, programe prin care serviciile medicale să devină din ce în ce mai bune, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă în centre universitare cum ar fi Cluj, Iași, București sau Târgu Mureș. Am încredere în Dragoș Chitic și echipa sa de la Consiliul Local, dar și în președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc și echipa de la Consiliul Județean. Sunt convins că în următorii patru ani calitatea actului medical în Piatra Neamț și în județ va crește”, a declarat Iosif Koszeghi.
Și medicul Bogdan Mahu transmite că sănătatea este una dintre prioritățile liberalilor.
”Sănătatea este una dintre prioritățile liberalilor, atât la nivel individual, prin implicarea fiecărui cadru medical, dar și la nivel instituțional, prin promovarea unor programe special concepute pentru creșterea calității actului medical. În Piatra Neamț, în următorii ani, primarul Dragoș Chitic, președintele PNL Mugur Cozmanciuc și echipa liberală vor înființa mai multe centre medicale de permanență, în cartierele orașului, pentru ca timpul de așteptare al pacienților să fie unul cât mai redus, iar reacția medicului și asistentei să fie mult mai rapidă”, a declarat medicul Bogdan Mahu.

Leonard Achiriloaie, directorul economic al spitalului Municipal de Urgență Roman, transmite că viziunea liberală cu privire la sănătate are în centru pacientul.

”Sănătatea este o prioritate pentru echipa liberală. Viziunea noastră pentru acest domeniu are în centru pacientul, faptul că trebuie să-i oferim servicii medicale prompte și de calitate. Pentru aceasta trebuie să existe proiecte aplicate, clare și fezabile, incluzând dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, o dotare adecvată și sprijinirea profesioniștilor din sănătate”, a completat Leonard Achiriloaie candidat pe lista PNL la Consiliul Local Roman.

Pe lista celor care susțin proiectul echipei PNL Neamț se numără și doctorul Axinia Tudorel.

”Sunt Axinia Tudorel, medic primar șef secție Medicină Internă spitalul Târgu Neamț, doctor în științe medicale. Sunt alături de echipa liberală și de domnul președinte al PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. Consider că prin calitatea lui de președinte al Consiliului Județean va avea ca preocupare prioritară sistemul de sănătate. În acest sens, ca priorități se numără completarea cu personal de specialitate și auxiliar a spitalelor din județul Neamț, creșterea interesului pentru specialitățile medicale și chirurgicale prin dotare cu tehnică medicală și atragerea specialiștilor cu înaltă pregătire profesională”, a declarat acesta.

Totodată, preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, reamintește că având în vedere că starea sănătăţii la nivel judeţean este deosebit de gravă, este absolut necesar ca factorii decizionali şi politici, în frunte cu PNL, să lase deoparte orgoliile politice, să se aşeze cu toţii la aceeași masă şi să îşi asume un set de decizii în domeniul sănătăţii la nivelul întregului judeţ, să semneze un Pact pentru Sănătate.

Articolul anterior

Scrisoare deschisă a primarului Dragoș Chitic către locuitorii municipiului Piatra Neamț

Articolul următor

Ziua Internațională a Copilului – Show electrizant al micilor artiști de la Viva Allegria! (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *