ISSN 2457 - 3973

Președintele Consiliului Județean Neamț, anunț important despre FESTIVALUL DE TEATRU de la Piatra Neamț!

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a făcut vineri noi precizări în legătură cu ediția din acest an a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamț. Acesta a declarat că nici nu se pune problema ca festivalul să nu aibă loc și a cerut noului manager interimar, regizoarea Gianina Cărbunariu, să pregătească și marcarea celor 50 de ani de activitate a instituției de cultură sub titulatura de Teatrul Tineretului.

”Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț va primi, la rectificarea bugetară, finanțarea necesară. În plus, și aniversarea celor 50 de ani de existență a Teatrului Tineretului sub această titulatură va avea loc, vom asigura banii pentru această manifestare. Mă aștept de la noul manager interimar, Gianina Cărbunariu, să organizeze cele două evenimente așa cum merită județul Neamț și Teatrul Tineretului”, a declarat Ionel Arsene, la conferința de presă de după ședința Consiliului Județean.

În cadrul aceleiași conferințe, Ionel Arsene i-a mulțumit fostului manager al Teatrului Tineretului, Liviu Timuș, pentru implicarea sa în activitatea instituției.

”Aportul domnului Liviu Timuș pentru actul cultural din județul Neamț va fi benefic în continuare și vreau să îi mulțumesc pentru ce a făcut la Teatrul Tineretului. De asemenea le mulțumesc domnilor Adrian Alui Gheorghe și Iulian Ghercă iar noilor manageri de la Teatrul Tineretului, Biblioteca Județeană ”G.T. Kirileanu” și Complexul Muzeal Județean le urez succes”, a spus Ionel Arsene.

Totodată, liderul CJ Neamț a eliminat orice speculații cu privire la rezultatul evaluărilor foștilor manageri.

”Nu există nici pe departe vreo numire politică la fel cum nu a fost nici un fel de intervenție politică în evaluări. Vreau să terminăm cu acest gen de manipulare”, a precizat Ionel Arsene.

Teatrul Tineretului va fi condus de regizoarea Gianina Cărbunariu, consultant artistic al instituției. Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L. Caragiale” București, specializarea regie teatru, Gianina Cărbunariu are un master în ”Scriere dramatică”.

Directorul adjunct al Complexului Muzeal Județean Neamț, Ciprian Cosmin Necula, va fi numit în funcția de director-manager. Acesta este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”.

Mihaela Mereuță, șef serviciu în cadrul Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu”, a fost propusă pentru a conduce din postura de director-manager interimar instituția. Aceasta este absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universității București, având un master în specializarea Studii Europene.

Articolul anterior

Jos pălăria! Un nemțean a găsit o sumă de bani și a anunțat Poliția!

Articolul următor

Prefectul Vasile Panaite, înapoi în băncile liceului! ”Sunt emoționat ca în prima zi de școală…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *