ISSN 2457 - 3973

Președintele Ionel Arsene anunță: ”Vom avea un spital regional la Iași!” Peste 100 milioane lei pentru infrastructura de sănătate din Neamț!

Președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat, miercuri, că până în toamna acestui an vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale ce urmează să fie construite de guvern. Cel pentru zona Moldovei va fi construit la Iași iar investiția se cifrează la 200 de milioane de euro.

”După aprobarea Autostrăzii Transilvania, ce va traversa județul Neamț, Guvernul PSD dă încă o dovadă că acordă o atenție specială zonei noastre. În cadrul întâlnirii de săptămâna aceasta, dintre comisarul european Corina Crețu și premierul Mihai Tudose, au fost stabilite termene și detalii în legătură cu proiectul de construire a spitalelor regionale în România, unul dintre ele urmând a fi ridicat la Iași. Locuitorii din județul Neamț și din regiunea Moldovei se vor putea trata astfel în cele mai bune condiții la ei acasă. Pe parcursul anului viitor, va începe construirea celor trei spitale regionale potrivit unui raport de colaborare între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții, urmând ca până în toamna acestui an să fie finalizate deja studiile de fezabilitate pentru cele trei unități medicale”, a spus Ionel Arsene.

Pe de altă parte, spitalul regional de la Iași va fi interconectat cu județul Neamț prin proiectele de anvergură pe care președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, le susține pentru finanțare guvernamentală și europeană.

Proiectele pe infrastructura de sănătate a județului Neamț se cifrează la aproape 100 de milioane de lei (22 milioane euro). Este vorba de o nouă Unitate de Primiri Urgențe, în valoare de 16,4 milioane lei, un pavilion de secții medicale legat de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în valoare de 53 milioane lei, un Centru Multifuncțional de Sănătate la Poiana Teiului care să aparțină de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în valoare de 16 milioane lei, și nu în ultimul rând 5 heliporturi la Piatra Neamț, Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz și Poiana Teiului.

Articolul anterior

Percheziții la locuințele unor hoți din Neamț

Articolul următor

Aproape 22.000 familii din Neamț nu au energie electrică din cauza furtunii! Lista celor 37 de localități!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.