ISSN 2457 - 3973

Președintele Klaus Iohannis, anunțul momentului: ”Din 8 februarie se redeschid școlile”

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, joi, că începând din 8 februarie – atunci când începe semestrul al doilea – se va putea reveni la cursurile ”față în față”.

Șeful statului a explicat că măsura va fi adaptată după fiecare localitate, și anume rata infectărilor din ultimele 14 zile.

  • Astfel, acolo unde orașul/comuna se află în scenariul verde, adică rata infectărilor este sub 1,5 la mia de locuitori, toate școlile se vor redeschide normal iar copiii vor merge la cursuri.
  • În localitățile aflate în scenariul galben, adică o rată a infectării cuprinsă între 1,5 și 3 la mie, merg la școală copiii din clasele I-IV și copiii din clasele terminale, adică a VIII-a și a XII-a. De asemenea, copiii de grădiniță vor merge la unități.
  • În localitățile cu scenariul roșu, cu infectări peste 3 la mie, vor continua să meargă doar la școală copiii din ciclul primar, dar și copiii de grădiniță.
  • Localitățile cu rata infectării peste 6 la mie vor intra în carantină și cursurile se vor desfășura doar on-line.

”Pe 2 februarie, înainte să înceapă școala vom face o reevaluare a situației pandemice și vom lua o decizie finală. Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni se va intra pe scenariul de mai sus”, a declarat Klaus Ionannis.

 

Articolul anterior

Un jandarm din Neamț, supărat că este întrebat de ce nu poartă mască, l-a agresat pe bărbatul ”indiscret” (video)

Articolul următor

Un bărbat a murit într-un incendiu care i-a cuprins casa din Tarcău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.