NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 13 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Președintele PNL Neamț, George Lazăr, alături de oameni în zi de mare sărbătoare

Președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr, a participat sâmbătă – 6 august, de sărbătoarea la invitația primarului comunei Răuceşti, Dumitru Bălăjel, la un eveniment încărcat de spiritualitate şi credință.

„M-am bucurat să fiu prezent, alături de domnii primari Vasile Mărculeț, de la Timișești şi Ioan Nechifor, de la Drăgănești, precum şi de domnii consilieri locali din Târgu Neamț, Mihai Stoica şi Andrei Aciocîrlănoaie, preşedinte PNL Târgu Neamţ, la momentul sfințirii Crucii ridicate pe vârful Bâtca. Cel mai înalt punct al Răuceştiului, vârful Bâtca este, deopotrivă un reper al istoriei Celui de-al Doilea Război Mondial, unde s-au dus lupte sângeroase pentru libertatea şi independența poporului român”, a declarat George Lazăr.

Președintele George Lazăr a apreciat faptul că locuitorii din Răucești păstrează vie memoria sacrificiului şi curajului eroilor căzuți în luptă pe pământ nemţean, prin comemorarea acestora, în zile de înaltă semnificație, precum cea de astăzi.

„Aşa cum muntele Tabor a fost martorul Schimbării la Față a Domnului, ridicarea şi sfințirea Sfintei Cruci pe dealul Bâtca îl transformă într-un Tabor sufletesc al răuceştenilor, un simbol viu al jertfei pentru patrie, al credinței şi al binecuvântării Celui de Sus. Am numai cuvinte de admirație pentru impecabila mobilizare a comunității locale şi pentru frumosul eveniment organizat sub îndrumarea domnului primar Bălăjel. Am avut bucuria să găsesc o comună gospodărită cu multă căldură şi profesionalism de oameni vrednici şi primitori, lucru care mă bucură foarte mult. Se vede când lucrurile se fac cu cap într-o comunitate, iar primii beneficiari sunt locuitorii comunei Răuceşti”, a adăugat președintele PNL Neamț.

Secretarul de stat George Lazăr a subliniat că sprijină de fiecare dată investițiile care conduc la dezvoltarea şi modermizarea comunităților locale, iar comuna Răuceşti nu este o excepție.

„Anul acesta, prin intermediul Programului Național de Investiţii „Anghel Saligny”, vom finanța aici proiecte pentru extinderea rețelei de apă şi canalizare şi înființarea rețelei de gaze naturale, în valoare totală de aproximativ 8 milioane de euro (40 milioane de lei). Sunt investiţii necesare, care vor duce condițiile de trai ale locuitorilor din comunele nemțene la nivelul pe care proiectul de dezvoltare a României le impune. Mă bucur să fac echipă cu primari cu forţă de muncă, viziune şi cu dorința de a construi comunități sănătoase, prospere şi sustenabile, aşa cum am văzut în Răuceşti. Felicitări întregii comunități şi administrației locale pentru conservarea valorilor istorice şi creştine ale culturii noastre româneşti. Felicitări, Tuțu Bălăjel! O zi de sărbătoare cu binecuvântări şi gânduri bune!”, a conchis președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț: Dispoziție privind restricționarea circulaţiei rutiere.

Articolul următor

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.