ISSN 2457 - 3973

Președintele PNL Neamt, George Lazăr: „Nemțenii vor avea autostradă!”

„Nemțenii vor avea autostradă!” – a declarat președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr, după ce guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai sectorului Bacău – Focșani din A7.

„Guvernul României, condus de premierul Nicolae Ciucă, a adoptat astăzi proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția segmentului de autostradă Bacău-Paşcani, parte din Autostrada A7, care va tranzita județele Bacău, Neamț şi Iaşi. Autostrada A7 va traversa județul Neamț prin zona Romanului, oferindu-le nemțenilor posibilitatea unor călătorii mai rapide şi mai sigure”, a declarat liderul PNL Neamț.

Secretarul de stat George Lazăr a amintit că traseul va urmări raza comunelor Moldoveni, Secuieni, Trifeşti, Dulceşti, Cordun, Săbăoani şi Gherăeşti.

Cei 77 de km de autostradă vor include 112 poduri, pasaje şi viaducte, structuri casetate, 9 noduri rutiere, 4 parcări securizate, 4 parcări pentru scurtă durată, un centru de întreținere și coordonare, 50 de spații de încărcare pentru autoturisme electrice și 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecție.

Președintele PNL Neamț a subliniat că finanțarea pentru realizarea segmentului de autostradă Bacău-Paşcani este asigurată prin fonduri europene acordate prin Planului Național de Redresare şi Reziliență.

Până la finalul acestui an, va începe procedura de licitație, iar până la finalul anului 2026, nemțenii vor circula pe autostradă!

„Autostrada A7 este un proiect de enormă importanță pentru zona Moldovei. Strategic vorbind, dezvoltarea infrastructurii rutiere în nord-estul regiunii ne asigură comunicarea cu capitala şi potențează raporturile economice inter-regionale. De altfel, România are nevoie de autostrăzi, iar regiunea Moldovei este, cu siguranță, un obiectiv major pentru investițiile în infrastructura rutieră. Ca neamțean, mă bucur că județul nostru se dezvoltă pe zi ce trece şi reprezintă un punct dinamic în ceea ce priveşte investițiile puse la dispoziție de Guvernul României. Mai departe, ca liberal, ştiu că Partidul Național Liberal îşi ține promisiunile față de cetățeni. Pentru județul Neamț, acest proiect reprezintă un obiectiv prioritar şi vom face toate eforturile administrative la nivel local pentru a contribui la îndeplinirea lui. Premierul Nicolae Ciucă este dedicat proiectului de dezvoltare a României şi acest lucru se vede prin eficiența şi sustenabilitatea investițiilor pe care le facilitează. Continuăm cu încredere. Dezvoltăm Neamțul, cu seriozitate şi profesionalism”, a conchis președintele PNL Neamț, secretarul de stat George Lazăr.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii care traversează judeţul Neamţ

Articolul următor

Cazinourile online: la ce trebuie să fii atent înainte să începi să te joci constant?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *