ISSN 2457 - 3973

Prețul la parcările de reședință din Piatra Neamț se discută după alegeri!

Consilierii locali ai PSD, ALDE și PMP au absentat de la ședința Consiliului Local Piatra Neamț, inițiată de liberali, și în care se propunea diminuarea prețului la parcările de reședință cu 60 la sută.

Imediat după ședința care nu s-a ținut din lipsa cvorumului, liberalii au emis un comunicat de presă în care denunță ”frăția PSD+PMP+ALDE căreia nu îi pasă de pietreni”.

”Așa cum am anunțat la începutul aceste săptămâni, grupul consilierilor PNL Piatra Neamț a convocat ședința extraordinară a Consiliului Local pentru astăzi vineri 9 decembrie 2016. Ședința a avut un singur proiect pe ordinea de zi, reducerea prețului parcărilor de reședință cu 60%, pentru ca populația orașului Piatra Neamț să poată plăti cât mai puțin. Consilierii din alianța PSD+PMP+ALDE au preferat să stea acasă, în loc să susțină un proiect în favoarea pietrenilor. Ar fi putut vota împotrivă sau s-ar fi putut abține, dar trebuiau să fie prezenți la ședință, din respect pentru cei care i-au ales. Astăzi au demonstrat, încă o dată, că folosesc instituțiile statului după bunul plac pentru a servi jocurilor politice și intereselor de partid. Alianța PSD+PMP+ALDE a lansat promisiunea populistă de reducere a prețul parcărilor de reședință cu 60%, iar astăzi, când ar fi trebuit să-și onoreze cuvântul dat în fața pietrenilor, s-au ascuns. Grupul consilierilor PNL Piatra Neamț va continua demersurile pentru ca pietrenii să plătească un preț corect pe locul de parcare, iar banii încasați să fie folosiți de către municipalitate în interesul cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de grupul de consilieri PNL din Consiliul Local Piatra Neamț.

Înainte de ședință, președintele PSD Neamț, Ionel Arsene a anunțat că niciun consilier de la PSD, PMP și ALDE nu va participa la această ședință din mai multe motive, inclusiv cel de nelegalitate al convocării.

”Văd un hei-rup-ism la consilierii locali PNL din Piatra Neamţ, mai este o zi până la alegeri iar ei vor acum o ședință cu prețul la parcări. Am spus-o și în conferința de presă trecută şi o spun din nou: PSD lucrează serios la acest proiect, vrem să facem toate calculelele economice şi de impact, şi cum putea avea o strategie a parcărilor din Piatra Neamţ. Cei din PNL, prin motivări pe o pagină de A4. nu ne au parteneri niciodată. Nu tranzacţionăm voturile pietrenilor şi nu ne batem joc de sistemul de parcări din Piatra Neamţ. Convocarea de astăzi este nestatutară şi nelegală pentru că nu are termenul stabilit de lege, deci PSD nu va participa astăzi. Pietrenii mai pot aştepta o săptămână. Să nu tranzacţionăm voturile pe cine licitează mai mult pe preţurile la parcări. Este o jignire pentru pietreni, noi cei din PSD suntem oameni serioşi şi nu dorim să ne facem de râs. Le atrag atenţia încă o dată că este o lipsă de bun simţ să vii cu o zi înainte de alegeri şi să faci propuneri hei-rup-iste pietrenilor. Din discuţiile avute şi cu celelalte partide, nici PMP şi nici ALDE nu vor participa”, spunea Ionel Arsene înainte de ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra Neamț.

Articolul anterior

La inițiativa președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost înființat și Consiliul Consultativ în domeniul sănătății

Articolul următor

Ionel Arsene avertizează: ”Diversiuni cu sms-uri către membrii PSD cărora li se cere să voteze cu PRU”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *