ISSN 2457 - 3973

Prim-ministrul Orban: Vor fi permise slujbe religioase în interiorul bisericilor cu participarea credincioșilor!

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marți, la debutul ședinței de Guvern, că propune ca din 17 iunie să fie permisă participarea credincioșilor la slujbele religioase oficiate în interiorul bisericilor.

Decizia a fost adoptată și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și menționată în proiectul de hotărâre de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 17 iunie.

”Vom permite oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Noi nu am închis bisericile, au fost permise botezuri, căsătorii, cu număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise. Propunerea formulată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este de a permite oficierea slujbelor și în biserici, și în afara bisericilor. Va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista în interiorul bisericilor. Vor fi stipulate reguli de purtat mască, de distanțare, de dezinfectare a spațiilor comune, pentru a reduce la maximum riscul  transmiterii virusului”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

În același proiect de hotărâre de guvern se prevede, între altele, începând cu 17 iunie:

– permiterea desfășurării activităților comerciale în mall-uri, cu excepția sălilor de jocuri, cinematografelor și spațiilor de alimentație.

– reluarea activitățileor în sălile de fitness și aerobic.

–  reluarea activităților în after-school-uri și grădinițe.

Pentru a intra în vigoare, hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 17 iunuie, trebuie adoptată de Parlament.

Articolul anterior

O femeie care a furat bunuri și un telefon mobil dintr-un centru comercial, reținută de polițiștii din Neamț

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”PSD să scoată din sertare proiectul de lege care interzice eliberarea condiționată a criminalilor!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *