ISSN 2457 - 3973

Prima decizie luată de noua conducere a Spitalului Județean Neamț, cu impact asupra pacienților și cadrelor medicale

19 mai 2020

Noua echipă managerială a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a luat o primă măsură cu impact direct asupra pacienților și cadrelor medicale.

Potrivit deciziei semnată de managerul interimar Marius Ghineț, a fost eliminată taxa de internare care era percepută părinților care stăteau în secția de pediatrie cu copiii infectați cu Covid-19.

Această taxă era de 10 lei pe zi, de părinte, și reprezenta acoperirea cheltuielilor legate de cazarea în unitatea sanitară. Însă cum durata spitalizării ajungea uneori la 30 de zile, se aduna o sumă importantă pe care trebuiau să o plătească.

De astăzi, unul dintre părinți poate rămâne alături de copil, fără să mai plătească această taxă.

Marius Ghineț a subliniat că în urma unei analize financiare se va decide dacă taxa va fi eliminată pentru toate afecțiunile pentru care sunt internați copiii, alături de părinți.

A doua măsură luată de noua echipă managerială vizează completarea listei cu cadrele medicale care vor primi bonusul salarial de 500 euro pe lună pentru că au avut contact, în spital, cu pacienții infectați cu Covid-19.

Lista inițială cuprindea 970 de angajați dar prin decizia luată ieri a fost completată cu încă 200 de cadre medicale.

”Prioritatea echipei de conducere constituie asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea unui act medical de calitate, în beneficiul pacienților”, a declarat economistul Marius Ghineț, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Programul Biroului de Evidență a Persoanei Piatra-Neamț

Articolul următor

Prins la volan de polițiștii din Neamț cu alcoolemie de aproape 2 la mie

Un comentariu

  • Felicitari!o masura benefica.Dar una care sa vizeze indepartarea mafiei de la serviciul RU? !Vesnica Jora cu atitudinea ei dictatoriala,& comp.cu matrapazlacurile lor fara sfarsit!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *