ISSN 2457 - 3973

Prima reacție a președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, despre propunerea ca premier să fie Viorica Dăncilă

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a avut o primă reacție cu privire la propunerea validată de CEx ca Viorica Dăncilă să fie premierul României. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Ionel Arsene o descrie pe aceasta ca fiind ”rațională, neconflictuală, cu o mare capacitate de a colabora” dar aduce aminte și de ”avantajul de a cunoaște instituțiile europene”.

Iată și mesajul integral al președintelui PSD Neamț, unul dintre oamenii apropiați lui Liviu Dragnea și între puținii care a ieșit public, înainte de Comitetul Executiv de ieri, să ceară demisia lui Mihai Tudose din funcția de premier.

”O felicit pe colega mea Viorica Dăncilă pentru nominalizarea primită din partea Comitetului Executiv al PSD. Doresc să o asigur de tot sprijinul meu. O cunosc de mult timp pe Viorica Dăncilă și consider că întrunește calitățile necesare pentru a ocupa funcția de prim-ministru. Este o femeie cu o mare capacitate de a colabora cu ceilalți, nefiind conflictuală, extrem de apreciată în partid, dar și în afara lui. Cred că este o propunere foarte rațională și foarte potrivită pentru momentul acesta în care ne aflăm, o propunere care poate să dea unitate acțiunii PSD-ului, atât la nivel politic, cât și guvernamental. Viorica Dăncilă are marele avantaj de a cunoaște instituțiile europene, de a dialoga cu partenerii europeni, ceea ce va conta foarte mult în relația Bucureștiului cu Bruxelles-ul. Consider că este un om integru, cu o experiență profesională și politică greu de egalat. Pentru PSD, dar și pentru România, nominalizarea Vioricăi Dăncilă reprezintă premieră. Este prima femeie care să aspire la poziția de prim-ministru al României. Mă bucur că PSD este primul partid care vine cu o astfel de propunere. Sunt de părere că a sosit momentul să arătăm că suntem o țară care sprijină participarea femeilor în poziții cheie”.

După cum se observă, Ionel Arsene nu a făcut niciun comentariu despre posibilitatea de a face parte din viitorul Guvern ca ministru. Asta nu pentru că nu ar avea susținere (încă de la preluarea guvernării a avut susținerea conducerii partidului) ci poate pentru că încă analizează dacă pleacă din fruntea Consiliului Județean Neamț.

 

Cine este Viorica Dăncilă

 

Europarlamentarul Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman.
A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, din cadrul Institutului de Petrol şi Gaze Ploieşti, în 1988. În 2006, a obţinut masterul ”Spaţiul Public European”, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.
În perioada 1989-1997, a fost profesor la Liceul din Videle. Din 1988 până în 2009, a fost inginer la OMV Petrom SA.
Este membră a PSD din 1996. În perioada 2000-2003, a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD din Videle. Între 2004-2008, a fost consilier local din partea PSD, Consiliul Local Videle, iar între 2008-2009, a ocupat funcţia de consilier judeţean PSD, Consiliul Judeţean Teleorman. Începând cu 2003 şi până în 2011, a fost preşedinte al Organizaţiei PSD din oraşul Videle.
Din 2005 până în 2014, a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi, în acelaşi timp, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman. Începând cu anul 2005, este membră a Consiliului Naţional al PSD. Între 2010 şi 2014, a fost vicepreşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD. A fost preşedinte interimar al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD (martie 2014 – octombrie 2015). În octombrie 2015, a devenit preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD.
La 21 ianuarie 2009, a devenit europarlamentar social-democrat, în urma unor schimbări intervenite în echipa ce reprezenta România la Bruxelles. În cadrul Parlamentului European, a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel.
A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC, în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. În cadrul legislaturii 2009-2014, a fost membră în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. A activat în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Între martie 2010 şi martie 2011, a fost lider al delegaţiei PSD din Parlamentul European.
La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primilor 12 candidaţi propuşi de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. La 25 mai 2014, Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru un nou mandat de eurodeputat, pentru legislatura 2014-2019, pe listele Alianţei Electorale PSD+UNPR+PC. Din decembrie 2014, este lidera delegaţiei deputaţilor europeni români în Grupul S&D.

Articolul anterior

Bate vântul la Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț! Majorările de taxe i-au dezarmat pe pietreni!

Articolul următor

ALERTĂ Casă în flăcări la Săvinești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular