ISSN 2457 - 3973

Bate vântul la Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț! Majorările de taxe i-au dezarmat pe pietreni!

La Direcția de Taxe și Impozite Piatra-Neamț bate vântul! Cele 8 ghișee ale instituției sunt aproape pustii pe parcursul zilei și doar din când în când mai apare câte un pietrean care își plătește dările sau are nevoie de vreo adeverință de rol.

Dacă în anii trecuți, în primele 2 luni ale anului se înregistrau, zilnic, cozi de zeci de oameni (și implicit încasări), anul acesta reprezintă o premieră! Negativă!

În această situație s-a ajuns ca urmare a majorării taxelor și impozitelor locale prin votul consilierilor locali majoritari ai PNL și PMP (cei din PSD și ALDE au votat împotrivă)!

Dările locale s-au majorat în medie cu 10 la sută și concomitent a scăzut și reducerea pentru cei care le achită integral până la sfârșitul lunii martie, de la 10 la sută la 5 la sută! Deci o dublă lovitură în buzunarele pietrenilor!

”Pe 8 ianuarie am avut ceva mai multă lume care a venit să plătească dar oamenii s-au lămurit imediat că taxele au crescut iar bonificația a scăzut cu 50 la sută. Și-au făcut și ei și nu mai vin să achite acum taxele și impozitele, preferă să le achite în tranșe”, a declarat un angajat al Direcției de Taxe și Impozite Piatra-Neamț.

Pentru locuințe, majorările de impozite sunt și de 25 la sută în timp ce pentru terenuri, acestea sunt mai mici, de 10 la sută. La autoturisme, impozitele locale au rămas nemodificate.

Impozitul pentru clădiri cuprinde și 2 taxe despre a căror destinație se cunosc prea puține: taxa edilitară și taxa de protecție civilă!

Articolul anterior

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene cere demisia premierului Tudose!

Articolul următor

Prima reacție a președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, despre propunerea ca premier să fie Viorica Dăncilă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular