ISSN 2457 - 3973

Prima zi de campanie la Piatra Neamț! Senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare: În Neamț, PSD înseamnă sărăcie!

Vineri a început campania electorală pentru alegerile locale. Liberalii au ieșit într-o conferință de presă în care au pus toate tunurile pe PSD, ”principalul adversar politic și singurul vinovat de starea actuală a județului”, după cum spunea senatorul Eugen Țapu-Nazare, coordonatorul campaniei electorale a PNL Neamț.
Conferința a fost deschisă însă de primarul interimar al municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, care a declarat că în mediul on-line au apărut mai multe profiluri false cu numele și pozele sale.
”Personal îmi doresc o campanie civilizată, corectă şi curată. Să fie o competiţie dominată de spiritul de fairplay iar candidaţii să vină cu proiecte şi viziune de dezvoltare pentru oraşul Piatra Neamţ şi pentru judeţul Neamţ, astfel încât pietrenii să poată alege între direcţii de dezvoltare şi nu între candidaţii care strigă mai tare. Unii dintre contracandidaţi nu înţeleg că oamenii din Piatra Neamţ aşteaptă o campanie corectă. Personal constat că se lucrează cu mizerii,cu lucruri care depăşesc limita înţelegerii. Pe internet sunt două pagini cu numele Dragoş Chitic care nu au fost create de mine sau de echipa mea. Există totodată un domeniu de internet achiziţionat, dragoschitic.ro care nu este achiziţionat de mine ci de o firmă care mai are achiziţionat un domeniu pentru un ONG care funcţionează chiar aici în Piatra Neamţ. Am semnalat aceste lucruri instituţiilor abilitate”, a declarat primarul interimar de Piatra Neamț.
Dragoș Chitic a adăugat că PNL îşi doreşte o campanie corectă şi care să respecte legea alegerilor locale.
”Cred că în Piatra Neamţ sunt oameni echilibraţi, raţionali,care nu apreciază spectacolul ieftin ci îşi doresc normalitate. Experienţa anilor din administraţia publică locală a arătat că nici un proiect nu se poate realiza de la sine ci trebuie să existe o viziune, o gândire şi respect faţă de banul public şi faţă de cetăţenii din Piatra Neamţ. Noi am venit cu o echipă de consilieri locali care să răspundă aşteptărilor electoratului. Suntem singurul partid care a adoptat cele 10 criterii de integritate şi care au fost respectate cu stricteţe în desemnarea consilierilor locali pe lista PNL. Este o echipă de oamenii intergri, oneşti şi pregătiţi să facă treabă pentru Piatra Neamţ. Am împărţit consilierii locali pe zone de responsabilitate, pe cartiere astfel că fiecare cetăţean va şti cine este consilierul local care răspunde de zonă. Urez succest tuturor candidaţilor, succes tuturor candidaţilor PNL”, a spus Chitic.
Cele mai grele acuzații au venit de la senatorul Eugen Țapu-Nazare. Acesta a pus ”tunurile” atât pe liderii PSD de la nivel central cât și de la nivel local. 
Strategia Neamţ 2020 este în concordanţă cu programe europene, cu strategia de dezvoltare regională, un program conceput în funcţie de nevoi şi de resurse. În această confruntare, singurul adversar al PNL este PSD, de altfel singurul vinovat de starea actuală a judeţului Neamţ. PSD a clamat prin vocea liderilor judeţeni că nu există fonduri pentru dezvoltare. Judeţul Neamţ nu este un judeţ sărac ci este plin de resurse dar a fost foarte prost administrat de PSD. Ei nu pot veni să spună la Neamţ că nici usturoi nu a mâncat şi nici gura nu le miroase pentru că a guvernat în ultimii trei ani şi jumătate acest judeţ şi l-a guvernat prost. De altfel, pentru că PSD a gestionat ineficient resursele, de aceea judeţul Neamţ este sărac astăzi. Practic nu au avut niciodată o strategie pe termen mediu şi lung. Au acordat banii exclusiv pe criterii politice, nu au ştiut să respecte interesele cetăţenilor şi au pus mai presus interesele de grup. Au condus şi au sărăcit judeţul Neamţ. Am observat zilele trecute cum domnul lider al PSD Neamţ îl susţinea pe domnul condamnat Liviu Dragnea. PSD este condus de cuplul condamnat-inculpat Dragnea-Ponta.Conducerea asta este ca un hoţ de buzunare care când este prins cu mâna în buzunar gândeşte şi spune ”stai liniştit că este normal”, că banii sunt ai lor. În Neamţ, PSD înseamnă sărăcie, este un partid profund corupt şi acest partid nu a înţeles nimic din protestele societăţii civile şi continuă să guverneze cu acelaşi dispreţ faţă de cetăţeni. Spre exemplu, când era criza apei la Apaserv, domnii de la PSD benchetuiau cu toată conducerea. În timpul acesta, peste 100.000 de pietreni sufereau că nu au apă. Nutresc speranţa că poate le vine mintea de pe urmă şi nu mai propun proiecte aiuritoare, cu carteline, cartele, carduri, bucăţi de plastic…. Păi de asta au nevoie? Oamenii au nevoie de locuri de muncă, infrastructură, de un oraş curat, de locuri de parcare, de siguranţa zilei de mâine şi nu de bucăţi de plastic. Această stare trebuie să înceteze pentru că programul Neamţ 2020 are soluţii şi surse de finanţare pentru aceste probleme”, a spus senatorul Eugen Țapu Nazare. 
Am solicitat liderilor PSD Neamț un punct de vedere cu privire la declarațiile de mai sus și în măsura în care îl vom primi, considerăm că este necesar să îl publicăm.

Articolul anterior

Spitalul Județean Piatra Neamț a fost dezinfectat cu … apă de ploaie! Scandalul Hexi Pharma ajunge în Neamț!

Articolul următor

Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene ridiculizează sondajul PNL: ”Până la finalul lunii vor ajunge la 150 la sută…”

2 Commentarii

  • Daca PSD inseamna saracie atunci PNL- PDL=Jaf la drumul mare

  • d-le senator(ce pretentios suna)mai incet cu datu cu parerea si treceti pe la dna si rezolvati-va problemele.am auzit ca sunteti cam hapsan?oare de ce?sau daca nu e nevoie de dna explicati cum de numele dvs.apare pe state plata sau in solda unor societati capusa bani buget si europeni.de exemplu lucrarile de la microhidrocentrala de pe moldova roman.sau ne spune leureanu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *