NewsAllert :

Un bărbat de 46 ani din Neamț, mort la Iași din cauza coronavirusului! Nu avea alte afecțiuni!

Coronavirus Neamț – A crescut numărul oamenilor depistați pozitiv!

Cozmanciuc solicită prefectului rediscutarea bugetului județului cu toate partidele din CJ Neamț! Iată motivele!

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Noi acuzații ale prefectului Lazăr la adresa președintelui Arsene: ”Plătește cu 57.000 euro mai mult pe un pat modular! Înmulțiți cu 250 paturi”

O femeie infectată cu coronavirus a murit la Spitalul Județean Neamț

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Un nou caz uluitor la Spitalul Județean Neamț! Suspect de coronavirus, trimis pe jos la Roznov!

Ipocrizia lui Arsene! Plânge norma de hrană mică din Spitalul Județean, dar Guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii 6 ani!

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

  • 7 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț a luat MĂSURI NOI începând de astăzi

În scopul prevenirii îmbolnăvirilor, primarul Dragoș Chitic a stabilit o serie de măsuri suplimentare, corelate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 2/ 21.03.2020, ce urmează să se aplice în Piatra-Neamț începând cu data de astăzi, și anume:

  • În Piața Centrală și în piețele de cartier au rămas deschise doar spațiile comerciale care vând produse alimentare.
  • În clădirea Forum Center au rămas deschise doar spațiile în care funcționează serviciile publice, respectiv: Evidența Persoanei, Direcția Taxe și Impozite Locale, administrarea locuințelor și administrarea parcărilor de reședință.
  • Societatea Perla Invest a închis toate spațiile închiriate din clădirea de la plecare telegondola (gară) și de pe Cozla. Telengondola va rămâne oprită pentru o perioadă nedeterminată.
  • În ședința Consiliului Local de săptămâna aceasta vom aproba un set de măsuri fiscale care să vină în sprijinul operatorilor economici (persoane juridice sau fizice) care funcționează în imobile închiriate de la primărie, și care sunt afectați în această perioadă de măsurile impuse pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Măsurile cuprind reduceri sau scutiri de la plata chiriilor în funcție de gradul de afectare, prelungirea unor termene de plată etc.
  • Ședințele Consiliului Local Piatra-Neamț se vor desfășura online, fără prezența consilierilor locali în sala de ședinț
  • La societatea Parking se introduce și posibilitatea de plată online, iar contractele care expiră se prelungesc automat pe perioada stării de urgență.
  • Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț continuă contactarea și deplasarea la domiciliul persoanelor vulnerabile, îndeosebi vârstnici, pentru a oferi sprijin în asigurarea de alimente, medicamente sau rezolvarea altor probleme cu care se confruntă. S-au încheiat parteneriate de colaborare pentru aceste acțiuni și cu asociații neguvernamentale care desfășoară activități în domeniul social sau civic.
  • Continuăm, de asemenea, livrarea hranei necesare persoanelor aflate în carantină sau în autoizolare, la cererea acestora.
  • Sumele de bani care au fost alocate în bugetul local pentru evenimente culturale sau artistice (gen Festivalul Dacic sau Sărbătoarea Curții Domnești), care au fost anulate, vor fi mutate pentru finanțarea unor parteneriate cu ONG-uri care derulează în această perioadă activități umanitare pentru combaterea coronavirusului (achiziție măști, materiale dezinfectante, mănuși, teste etc).

 „Trebuie să fim în alertă și să ne luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja. Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Respectați regulile de autoprotecție, evitați contactul direct cu alte persoane și nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar. Măsurile de igienă personală și respectarea  regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele  mai bune soluții de evitare a infectării. Vă rog  să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru obținerea de informații legate de coronavirus linia TELVERDE – 0800. 800.358. Pentru situațiile medicale de urgență apelați 112. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț este mobilizată la maximum pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor necesare care să prevină infectarea populației, precum și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar. Împreună vom reuși! Va fi bine! Vă doresc tuturor sănătate”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Articolul anterior

PMP cere premierului să scoată Armata pe străzi

Articolul următor

Cozmanciuc îi bate obrazul lui Arsene! ”Nu este momentul răfuielilor politice!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *