ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț: Dezbatem împreună bugetul orașului!

În această perioadă, bugetul municipiului Piatra-Neamț se află în dezbatere publică. Întregul proiect de buget este disponibil spre consultare pe site-ul Primăriei: https://bit.ly/DezbatereBuget2023.

În acest an, Piatra-Neamț va avea alocate secțiunii dezvoltare 216 milioane de lei, cu peste 60 de milioane mai mult față de anul precedent. La bugetul orașului vor intra sume importante pentru proiecte cu finanțări europene: 100 de milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență și 33 de milioane prin Programul Operațional Regional.

Primarul Andrei Carabelea: „Am pus la punct, alături de colegii mei din primărie, planul de buget pentru 2023. Efectul investițiilor și al lucrărilor este vizibil – avem un buget aproape dublu față de acum doi ani. 2023 fi un an cu multe investiții, un an în care vom finaliza cele mai importante proiecte de modernizare a orașului, în care vom vedea schimbări mari în Piatra-Neamț și avem un proiect de buget care reflectă întocmai importanța pe care am acordat-o secțiunii de dezvoltare”. 

Săptămâna viitoare vor avea loc la Primărie patru dezbateri tematice, în cadrul cărora vor fi discutate alocările pe principalele secțiuni de buget și propunerile venite din partea mai multor categorii socio-profesionale:

Luni, 16 ianuarie, ora 12:00 – directori de școli, reprezentanți ai părinților și ai elevilor

Luni, 16 ianuarie, ora 14:00 – reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, tinerilor, instituțiilor de cultură, cetățeni

Marți, 17 ianuarie, ora 12:00 – reprezentanți ai asociaților și cluburilor sportive

Marți, 17 ianuarie, ora 15:00 (la Rubik Hub) – mediul de afaceri pietrean.

Așteptăm propunerile și sugestiile dumneavoastră cu privire la proiectul de buget pentru 2023 pe toate canalele de comunicare:

[email protected]
Piatra Neamț CityApp
https://www.facebook.com/municipiulPiatraNeamt1

la registratura Primăriei, strada Ștefan cel Mare, nr. 6-8, Biroul pentru Relații cu Publicul.

Articolul anterior

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: Persoanele vulnerabile vor beneficia de sprijin financiar pentru plata facturilor la energie, în 2023!

Articolul următor

Un şofer beat a intrat cu maşina într-un stâlp pe DN15, la Dumbrava Roşie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *