ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ NU acceptă scenă la Târgul de Crăciun de la Curtea Domnească. Concertele ar putea fi ANULATE!

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, a anunţat marţi că nu va accepta amplasarea unei scene la Târgul de Crăciun ce va fi organizat de Consiliul Judeţean Neamţ la Curtea Domnească.

El a precizat că amplasarea unei scene ar atrage impunerea condiţiei ca toţi participanţii să fie vaccinaţi. Astfel, ar trebui amplasate garduri de delimitare şi efectuat triajul pentru cei care intră la eveniment.

Andrei Carabelea a spus că nu este de acord cu aceste măsuri fapt pentru care Primăria Piatra-Neamţ nu va emite certificatul de urbanism către Consiliul Judeţean pentru amplasarea scenei destinată concertelor.

„În condiţiile prevederilor legale de astăzi, absenţa unei scene în perimetrul unui târg tradiţional – nu organizăm spectacole – este permis accesul necondiţionat de certificatul verde. Este un detaliu foarte important care ne permite să oferim tuturor nemţenilor posibilitatea de a intra la târg. Scena vine cu această impunere a triajului epidemiologic. Pe platoul Curţii Domneşti nu va putea exista nici o scenă ca urmare a unui context pe care l-am descoperit pe parcurs. În acordul de asociere nu este definit unde va fi amplasată scena. Este o propunere live şi vom avea o comunicare pe hârtie, aşa cum doresc partenerii. Documentele îşi urmează parcursul firesc şi vom avea corespondenţa clasică cu partenerii”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Andrei Carabelea.

Amplasarea unei scene de spectacole în altă zonă a oraşului – care nu ar anula emiterea unui certificat de urbanism din partea primăriei – nu ar mai avea nici un farmec. Pentru că zona de căsuţe a târgului, patinoarul şi alte atracţii sunt fix la Curtea Domnească.

Deci să trimiţi artiştii dar şi publicul în altă parte decât în zona tradiţională a târgului va fi o aberaţie!

Târgul de Crăciun la Neamţ este organizat, anual, la Curtea Domnească de Consiliul Judeţean Neamţ cu sprijiinul Primăriei Piatra-Neamţ.

În acordul de asociere deja semnat între cele două entităţi (şi Camera de Comerţ şi Industrie) erau precizate obligaţiile fiecărei părţi.

CJ Neamţ, prin Centrul „Carmen Saeculare” urma – printre altele – să amenajeze şi scena pe care urma să aibă loc spectacole de muzică din toate genurile, cu artişti locali şi naţionali.

Spectacolele erau organizate de CJ Neamţ şi Centrul „Carmen Saeculare” în fiecare seară iar primăria se ocupa de spectacolul din seara de Revelion.

Potrivit acordului de asociere CJ Neamţ va finanţa evenimentul în mod direct cu 75.000 lei şi cu 200.000 lei prin intermediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” (amenajare şi dotări locaţie, scenă, ecran, spectacole şi ateliere, etc).

Primăria Piatra-Neamţ va aloca 160.000 lei pentru organizarea Caravanei lui Moş Crăciun (pe 23 decembrie 2021), a focurilor de artificii şi spectacolului din noaptea de Revelion, a pazei şi triajului epidemiologic.

Cum Primăria Piatra-Neamţ nu este de acord cu scena – deci implicit cu spectacolul de Revelion – suma ar trebui diminuată corespunzător.

Rămâne de văzut cum va organiza Caravana lui Moş Crăciun care aduce cu sine înghesuială mai mare decât la un spectacol.

Târgul de Crăciun este programat în perioada 17 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra-Neamţ.

Articolul anterior

Gest nobil al deputatului Ciprian Şerban. O fetiţă îşi va recăpăta auzul cu sprijinul său.

Articolul următor

Accident rutier cu 2 răniţi lângă Târgu Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.