ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra Neamț oferă locuințe pentru medicii care se angajează la Spitalul Județean

Primarul municipiului Piatra Neamț a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, proiectul municipalității de stimulare a medicilor care doresc să profeseze la Spitalul Județean de Urgență. În cadrul unei întâlniri cu managerul unității sanitare, dr. Ioan Lazar, s-au stabilit 4 proiecte pentru acordarea de sprijin Spitalului Judetean Neamț.
1. Primăria a oferit si oferă in continuare locuințe de serviciu medicilor care aleg să lucreze în Spitalul Județean, o masura care-i încurajează pe medicii din alte localități să profeseze în Piatra-Neamț.
2. Primăria a preluat de la ANL un numar de 15 apartmente, cu grad sporit de confort , acestea vor fi repartizate, specialistilor din domeniul medical.
3. Vom dezvolta un proiect de construire de blocuri ANL cu destinația de locuințe pentru specialiști în medicină. Există un program al ANL în acest sens, iar Primăria e pregătită să ofere terenul necesar dezvoltării acestui proiect. Vom solicita Consiliului Judetean sa ni se alature la acest proiect printr-un parteneriat.
4. La solicitarea domnului doctor Lazar am alocat un spatiu in folosinta gratuita catre Fundatia pentru sprijinul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt “IUSTIN PARVU“. Este vorba despre fosta centrala CT 20 de pe strada Aleea Ulmilor unde va fi realizat un proiect in sprijinul bolnavilor care apeleaza la serviciile spitalului din Piatra Neamt.
„Sunt deja acordate până în acest moment 9 locuințe de serviciu iar în ședința de consiliu local de la sfârșitul acestei luni vom mai propune acordarea a încă 2. Practic putem vorbi la sfârșitul lunii februarie de 11 locuințe de serviciu acordate de primăria Piatra Neamț specialiștilor aduși cu sprijinul domnului doctor Lazăr în Spitalul Județean”, a declarat primarul Dragoș Chitic. 

Articolul anterior

Filiala PNL Neamț a rămas cu un singur președinte

Articolul următor

Trei demisii, tot atâtea numiri la școlile din Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *