ISSN 2457 - 3973

Primarul ales Adrian Niţă, mesaj ferm către poliţiştii locali din Piatra-Neamţ: „Să îşi schimbe mentalitatea!”

Primarul ales al municipiului Piatra-Neamţ, Adrian Niţă, a transmis un mesaj ferm către poliţiştii locali „să îşi schimbe mentalitatea”.
Mesajul face parte din retorica lui Niţă dinaintea campaniei electorale, atunci când acesta critica faptul că pietrenii care parchează în locuri nepermise sunt „vânaţi” de poliţiştii locali.
Acum, Adrian Niţă a precizat că valoarea amenzilor în acest caz va fi redusă, având în vedere şi dispariţia a câteva sute de locuri de parcare.
„Vă spuneam în campania electorală că „voi reduce semnificativ valoarea amenzilor aplicate pietrenilor de către Poliția Locală, pentru că nu este normal să amendezi cu sute de lei un cetățean care a parcat neregulamentar, forțat fiind de numărul insuficient al locurilor de parcare, atât timp cât tu, ca primărie, nu oferi locuri de parcare decât pentru jumătate din mașinile înmatriculate în Piatra-Neamț, de pe urma cărora se percep impozite.” La această declarație din campanie, în urma discuțiilor purtate cu cetățenii din Piatra-Neamț, voi adăuga o completare. Voi reduce valoarea amenzilor aplicate de Poliția Locală, cu excepția celor care se referă la acte de vandalism sau distrugere, la producerea de mizerie în spațiul public și la orice fapte săvârșite prin acte de violență sau care au ca efect deranjarea ordinii și liniștii publice”, a declarat Adrian Niţă.
Acesta a transmis o (nouă) rugăminte către personalul cu atribuții în Primăria Piatra-Neamț: „Să își aloce timpul și bunăvoința pentru a reflecta asupra reducerii acestor amenzi, deoarece vor trebui modificate și unele regulamente. Mi-ar plăcea să gândim împreună, din timp, lucruri utile pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi, astfel încât, odată ce voi începe activitatea în primărie, să le putem implementa imediat”.
Pentru angajaţii Poliţiei Locale Piatra-Neamţ, mesajul este cât se poate de clar: „Rog pe această cale și angajații Poliției Locale să își schimbe mentalitatea, în sensul în care, activitatea lor să se concentreze pentru a-i depista și sancționa pe cei care distrug mobilierul stradal sau alte bunuri, pe cei care fac mizerie prin oraș și pe cei care nu respectă ordinea publică, asigurând astfel siguranța și liniștea pietrenilor.
Poliția Locală nu trebuie să mai acționeze ca o autoritate ce împarte amenzi la normă, ci pentru a-și îndeplini misiunea de a asigura ordinea, liniștea și siguranța în oraș!”

Articolul anterior

Deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu, prezent la omagierea Vioricăi Agarici

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Petru Rareş şi Podişului din sat Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular