ISSN 2457 - 3973

Deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu, prezent la omagierea Vioricăi Agarici

Deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu (PNL Neamţ) a participat miercuri, 3 iulie, la omagierea Vioricăi Agarici, nume legat de municipiul Roman și de umanitatea universală.
În noaptea de 2 spre 3 iulie 1941, din postura de președintă a Crucii Roșii din Roman, Viorica Agarici a oprit unul dintre „trenurile morții”, plecat din Iași spre lagărele naziste, neacceptând tratamentul la care erau supuși cei transportați, acționând până la momentul în care generalul Tătăranu a acceptat intervenția Crucii Roșii.
„Sute de oameni au rămas în viață datorită Vioricăi Agarici, spiritului ei de sacrificiu și a demnității de care a dat dovadă. Acest lucru este recunoscut la nivel internațional, pe 8 iunie 1983 Institutul Yad Vashem din Ierusalim acordându-i, post mortem, titlul de “Drept între popoare”. Astfel de exemple de umanitate, de implicare, de sacrificiu lasă urme adânci în devenirea noastră, iar noi, cei de azi și de mâine, avem obligația de a păstra aceste valori, de a le promova și de a le integra pentru o lume mai bună!”, a transmis deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Articolul anterior

Se anunţă 7 seri magice în cadrul Vacanţelor Muzicale la Piatra-Neamţ (7 – 13 iulie 2024)

Articolul următor

Primarul ales Adrian Niţă, mesaj ferm către poliţiştii locali din Piatra-Neamţ: „Să îşi schimbe mentalitatea!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular