NewsAllert :

Primele centre de vaccinare de tip ”drive-thru” din județ, la Piatra-Neamț și Roman

ALERTĂ Scenariul după care funcţionează fiecare şcoală din Neamţ, de luni – 17 mai 2021

Şapte persoane din Vânători-Neamţ s-au intoxicat cu ciuperci otrăvitoare

Accident rutier în Piatra-Neamț. O șoferiță a fost rănită.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, anunţă de când se circulă pe axialul Izvorul Muntelui – Durău

Klaus Iohannis anunţă relaxări din 15 mai: fără mască în exterior; circulaţie liberă 24/24. Nunţi şi botezuri din 1 iunie!

APASERV lasă joi jumătate din Piatra-Neamț fără apa. Anunțul, dat cu 30 minute înainte.

PSD Neamț: Monstruoasa coaliție PNL-USR PLUS-UDMR a votat împotriva înființării Comisiei de anchetă privind pandemia

Centru de vaccinare drive-thru la Piatra-Neamț

Prefectul George Lazăr: “Asistenţii medical – profesionişti care au depăşit bariera profesiei şi au intrat în memoria umanităţii”

Deputatul Oana Bulai (PSD) a adus un “Colţ de Rai” din Neamţ în Parlamentul României (foto-galerie)

A murit turistul căzut de la înălţime în zona Trei Fântâni – Hăşmaşul Mare

Toată România, în scenariul verde! Iată situaţia pe fiecare localitate din Neamţ. (marţi – 11 mai 2021)

TIR-ul care a provocat tragedia la Tarcău transporta un utilaj agricol. Sunt 2 morţi şi 3 răniţi.

FOTO – Creşte bilanţul tragediei de la Tarcău: doi oameni au murit, al treilea este inconştient.

ISSN 2457 - 3973

Primarul Andrei Carabelea: Sprijinim educația și modelele de bune practici.

Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț este prima școală din oraș care a implementat un proiect complex de digitalizare ce permite desfășurarea în bune condiții a învățământului on-line. Proiectul a fost realizat de unitatea de învățământ cu ajutorul unor sponsorizări și cu un sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei asigurat de Primăria Piatra-Neamț.

Prin proiect s-a reușit realizarea unei rețele informaționale care oferă condițiile tehnice necesare pentru un act educațional de calitate, fără sincope de comunicare sau conectare, chiar și în cazul unui număr mare de utilizatori simultan. Fondurile au fost utilizate pentru achiziționare de echipamente de rețea, echipamente IT și de proiecție video.

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea: ”Educația trebuie să fie un proiect pe termen lung, care să răspundă nevoilor elevilor și ale cadrelor didactice și totodată să se adapteze schimbărilor care au loc inevitabil în plan social. Vom sprijini întotdeauna proiectele care demonstrează viziune și care aduc un progres real și sustenabil. Felicit conducerea Colegiului Național de Informatică pentru că a reușit să transforme provocarea pandemiei într-o oportunitate. Este un exemplu de bune practici care poate fi valorificat.”

Rețeaua creată a fost utilizată în primă fază pentru desfășurarea învățământului hibrid, când o parte dintre elevi erau prezenți, iar ceilalți participau la cursuri de acasă, ea fiind folosită şi în continuare, când învățământul se desfășoară on-line.

”Ideea proiectului s-a conturat încă din vară, când am realizat cu toții că pandemia nu va trece curând și că în acest an învățământul se va desfășura preponderent în sistem on-line. Astfel, ne-am propus ca ceea ce vom realiza acum pentru a putea desfășura cât mai bine activitatea să fie o bază pentru ceea ce va însemna învățământul viitorului”, a declarat prof. Daniela Neamțu, director Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț.

Valoarea totală a proiectului este de 123.000 de lei. Dotările realizate prin proiect vor fi utilizate și după terminarea pandemiei pentru activitatea curentă și pentru proiecte punctuale.

Articolul anterior

Florentina Moise (PSD): ”Până la urmă, te implici în politică pentru a face. Vom sprijini HORECA din Piatra-Neamț!”

Articolul următor

5 motive să ieșim la vot. Pentru o Românie fără hoție!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *