ISSN 2457 - 3973

Primarul Chitic oferă soluția celor de la CJ Neamț pentru a nu majora prețul biletelor la Troleibuzul

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, condamnă propunerea conducerii societății Troleibuzul de a majora prețul biletelor de la 2,5 la 3 lei.

Edilul consideră că există soluții pentru a reduce diferența dintre venituri și cheltuieli la jumătate sau chiar mai puțin, adică de la 800.000 lei lunar la sub 400.000 lei lunar. Rentabilizarea societății ar conduce automat la menținerea prețului biletelor și la scăderea redevențelor socilitate către primăriile din Piatra-Neamț, Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roşie, Săvineşti şi Roznov.

”Dacă se dorește, se poate ajunge la această soluție și lansez către conducerea CJ Neamț această implicare pentru ca societatea Troleibuzul să funcționeze la alți parametri decât cei de astăzi. Așa, Primăria Piatra-Neamț va plăti doar jumătate din suma necesară, dacă se aplică măsurile de rentabilizare. Iar cealaltă jumătate să fie achitată de celelalte comune și CJ Neamț, prin mijloacele legale, pentru că există acele mijloace, chiar dacă refuză să spună acest lucru. Dacă Consiliul Judeţean Neamţ nu va fi capabil să găsească soluţii pentru reducerea cel puţin la jumătate a diferenţei între venituri şi cheltuieli, vom găsi noi, cei din UrbTrans, prin auditul de performanţă pe care l-am propus la Societatea Troleibuzul”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Edilul a adăugat că Primăria Piatra Neamţ va vira lunar, în contul societăţii Troleibuzul, începând cu luna noiembrie, o sumă de 200.000 de lei, sub formă de gratuităţi acordate persoanelor vulnerabile din Piatra-Neamţ, aşa cum se procedează în alte oraşe importante din ţară.

Totodată, primarul Dragoș Chitic a precizat că și celelalte primării membre ale AdiUrbTrans şi-au exprimat disponibilitatea unor alocări financiare pentru transportul public de persoane din localităţile lor, dar nu la ”nivelul aberant” solicitat acum de Societatea Troleibuzul SA.

”Aşadar, în urmă măsurii propuse de Primăria Piatra Neamţ, întindem o mână de ajutor şi se face, astfel, un pas important în rezolvarea problemei transportului public în Piatra Neamţ şi cele 5 localităţi limitrofe, membre ale AdiUrbTrans. Aștept și din partea factorilor decizionali pentru societatea Troleibuzul, în principal CJ Neamț, același gen de abordare și implicare pentru a rezolva această problemă”, a mai spus Dragoș Chitic. 

Prin hotărârea de Consiliu Local propusă în ședința de joi, edilul susține că este îndreptate și corectată decizia ”eronată şi inumană, aberantă a societăţii Troleibuzul, care a limitat numărul de călătorii pentru persoanele care beneficiază de gratuităţi la doar 10 pe lună”.

”De la 1 noiembrie, prin aportul Primăriei Piatra Neamţ, vor fi asigurate 60 de călătorii gratuite pe lună pentru elevi, pensionari şi celelalte categorii sociale beneficiare de gratuitate la transportul public din Municipiul Piatra Neamţ. Referitor la solicitarea  cresterii de tarif de la 2.5 lei la 3 lei pentru biletul de transport public consider ca este o lipsa de respect fata de pietreni. Stim ca societatile subordonate Consiliului judetean, APASERV iar acum si Troleibuzul, din cauza ineficientei si dezinteresului actionarului majoritar Consiliului Judetean, solicita populatiei tarife impovaratoare dar nu vom accepta niciodata sa fim orasul cu cel mai mare pret la biletul pentru  transportul public de persoane  in judetul adus de actuala conducere a Consiliului Judetean pe ultimul loc din tara la nivelul veniturilor”, a adăugat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Rămâne de văzut care va fi reacția consilierilor locali ai PSD și ALDE în ședința de astăzi.

Articolul anterior

Municipiul Piatra-Neamț a fost vizitat de aproape 65.000 de turiști într-un an

Articolul următor

Este oficial! Niciun nemțean pe lista Guvernului Orban! Iată propunerile de miniștri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *