ISSN 2457 - 3973

Primarul Ciubotaru și-a angajat șeful de partid la Primăria Roznov cu 10.000 lei/lună

Șeful PRO România Neamț, șomerul de lux Cătălin Chiței, poate răsufla ușurat. Are în sfârșit ce pune pe masă în fiecare zi.

Primarul de Roznov, Ionel Ciubotaru – susținător al PRO România Neamț i-a făcut rost de un contract liniștitor, ca să nu spunem îndestulător, pentru următoarele 3 luni.

Câte 10.000 lei pe lună, adică în total 30.000 lei reprezintă contractul pe care Primăria Roznov i l-a oferit președintelui PRO România Neamț, pentru serviciile de consultanță din cadrul biroului de management.

Contractul nr. 2847 a fost încheiat pe 30 martie 2020, adică fix în plină pandemie de coronavirus, când toate primăriile nu doar că reduceau cheltuielile ci direcționau banii către acțiuni menite să combată pandemia! Iar data nu este deloc întâmplătoare, și vom explica puțin mai jos.

Așadar, primarul Ionel Ciubotaru a simțit că are nevoie brusc de un consultant la Roznov și l-a ales tocmai pe șeful său de partid. Și pentru că este mână largă pe banii roznovenilor, a încheiat contractul pe 10.000 lei pe lună,bani care sunt plătiți de Primăria Roznov, adică din bugetul orașului. Pentru cei 2.000 de euro pe lună, Cătălin Chiței ar trebui să își dovedească toate calitățile manageriale pe care le-a acumulat în sistemul de stat sau în mediul privat (în special al mediului privat cu origini și interese chiar la Roznov).

Consilierul local Ciprian Stan susține că încrengătura de la Primăria Roznov este mult mai mare și include și alte personaje. Noi am mai scris pe această temă și, din câte cunoaștem, există mai multe anchete penale atât la nivelul primăriei cât și la unele instituții din subordine.

Ciprian Stan a explicat că pentru cei 10.000 de lei pe care îi încasează lunar, Cătălin Chiței ar veni ”doar câteva ore pe săptămână”. Însă chiar și cu 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână – o indemnizație de 10.000 lei pe lună reprezintă o adevărată reușită! Evident, financiară!

”O nouă mostră “marca Ciubotaru ” de cheltuire iresponsabilă și inconștiență a banului public. Acum, când ne aflăm în situație de criză și când fiecare leu trebuie drămuit și cheltuit cu maxim discernământ, ce face domnul primar Ciubotaru? Încheie un contract, extrem de avantajos pentru unii, dar foarte păgubos pentru ROZNOVENI, în valoare de 10 000 lei/ lună, intitulat pompos “Birou de management “, cu un anume domn Chiței. Cine este acest domn Chiței? Fost angajat al CJ Neamț “expropriat “de acolo (din motive care nu ne privesc), actualmente președintele Pro Romania Neamț și “recuperat “(deh, sângele apă nu se face!) de nimeni alta decât de Mădălina Ciubotaru. Cu întenția (după spusele unora) de a resuscita mandatul lui tata, încununat de împliniri măiestre… Mai vechi cunoștințe….Și prietenul la nevoie se cunoaște…10 000 lei ? Un fleac…Cam trei salarii de profesor …sau 14 pensii minim garantat de 704 lei… Ce muncă depune pentru acești bani??? Câteva ore pe săptămână… Dar Ciubotaru nu este la prima…. abatere când este vorba de banul public….E expert !!!! Vom reveni cu rezultatele muncii acestui destis domn Chiței, dar și cu ce se putea face cu acești bani”, a declarat consilierul local Ciprian Stan.

Cătălin Chiței, fost administrator public al județului Neamț și mâna dreaptă a președintelui CJ Neamț a demisionat din funcție la sfârșitul anului trecut și a devenit șomer de lux.

Cu 2 zile înainte de a primi contractul în valoare de 30.000 de lei de la Primăria Roznov, Cătălin Chiței a fost numit coordonatorul organizației județene a PRO România Neamț, după ce Liviu Harbuz a făcut un pas (temporar) în spate. În treacăt fie spus, mișcarea lui Harbuz se va dovedi a-i fi fatală, pentru că în momentul de față Chiței (coordonat din alte zone) este hotărât să nu mai renunțe la conducerea organizației după ce va trece situația dificilă legată de pandemie. Și are pregătite câteva mutări surpriză, la momentul oportun!

(în imagine, Cătălin Chiței)

Așadar, pe 28 martie, Cătălin Chiței preia conducerea PRO România Neamț iar după 2 zile primește contractul din partea subordonatului (neoficial) pe linie de partid, Ionel Ciubotaru.

Ciubotaru a fost ales primar din partea PSD și este în continuare membru pentru că, dacă ar demisiona din partid, și-ar pierde mandatul. Însă încă de anul trecut nu a ezitat să își exprime susținerea față de PRO România și a participat la întâlniri cu Victor Ponta, Liviu Harbuz și alți membri ai partidului.

Așadar este evidentă mariajul neoficial dintre Ionel Ciubotaru și PRO România.

Pe de altă parte, este tot mai evidentă și legătura dintre PRO România și PSD pentru ca Ionel Ciubotaru să fie nominalizat candidatul comun al celor două partide. Negocierile au depășit conducerile celor 2 filiale PSD și PRO România de la Roznov și au o cu totul altă miză. Asupra acestor aspecte vom reveni când va fi timpul.

Articolul anterior

Prof. Gabriela Banu îi bate obrazul lui Arsene: ”Ați jignit și femeile apropiate de d-voastră: mamă, soție, prietenă, colegă de partid!”

Articolul următor

ACUM Grajd prăbușit peste un om la Petricani

Un comentariu

  • Nu fiti copii, piesa de teatru cu plecarea lui Chitei este regizata de Arsene. Asa va putea avea controlul asupra Pro, prin intermediul acestui nimeni Chitei. Chitei doar vorbeste mai bine decat altii, dar priceperea si caracterul lasa de dorit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *