ISSN 2457 - 3973

Primarul de Roznov anunță care sunt primele 16 străzi reabilitate pe fonduri europene

Primarul orașului Roznov, Vasile Pavăl, a anunțat care sunt primele 16 străzi din oraș ce vor fi reabilitate pe fonduri europene.

Este vorba de un proiect în valoare de 10 milioane lei (peste 2 milioane euro) câștigat de primărie prin Programul Operațional Regional, prin care vor fi asfaltate străzi pe circa 11 kilometri distanță totală.

„Astăzi am semnat contractul” Elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini si asistență tehnică din partea proiectantului precum și execuția lucrărilor de construcții pentru obiectivul „Modernizare străzi în orașul Roznov, județul Neamț”, în valoare de peste 10 milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional Axa prioritara 13 și bugetul local. O bucurie la fel de mare este și faptul că lucrarea va fi realizată de un constructor local, banii europeni vor intra în economia locală, iar locurile de muncă ale roznovenilor vor fi astfel protejate. A fost un efort considerabil al echipei de proiect de a salva o finanțare care de multe ori a părut pierdută din cauza superficialității cu care au fost realizate documentele depuse. Am cerut constructorului si proiectantului mobilizare maximă, implicare și calitate, astfel încât în maxim un an de zile să putem finalizăm lucrările pe toate străzile din proiect”, a declarat primarul orașului Roznov, Vasile Pavăl.

Vor fi realizate podețe, rigole, scurgeri și se vor asfalta următoarele străzi: Strada Sub Deal, Strada Preot Cozma, Strada Bărboși, Strada Islazului, Strada Preot Doloiu, Strada Salcâmilor, Strada Luminii, Strada Câmpului, Strada Magnoliei, Strada Rapsodiei, Strada Viitorului, Strada Gutuiului, Strada Crizantemelor, Strada Școlii, Strada Luncii, Strada Țărnii și vor fi amenajate 38 de drumuri laterale pe o lungime de 15 metri. 

Articolul anterior

Piatra-Neamţ vrea să fie unul din cele 100 oraşe europene inteligente şi neutru climatic

Articolul următor

Deputatul nemţean Mara Calista: „Începe o nouă sesiune parlamentară, cu multe priorități legislative.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *