NewsAllert :

Incidenţa COVID în Neamţ, vineri – 16 aprilie. Opt localităţi sunt în ZONA ROŞIE.

Parcurs motivaţional în activitatea Casei Corpului Didactic Neamț

Bălţăteşti: Şoferiţă rănită de roata unui autocamion cu lemne care a sărit în mers

Incidenţa COVID pe fiecare localitate din Neamţ, joi – 15 aprilie 2021

Deputatul Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte PNL): Am continuat întâlnirile primarilor din Neamţ cu reprezentanţii Guvernului!

Florentina Moise: Amendamentele la buget propuse de mine, colegii din PSD, PMP şi ALDE, adoptate în CL Piatra-Neamţ!

Bestii cu chip de om! Doi părinţi din Dumbrava Roşie şi-au violat şi schingiuit cei 3 copii!

Dan Barna: “Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”. Iulian Bulai: “Premierul Cîţu trebuie să plece!”

Neamţ: Incidenţa cazurilor COVID-19 din fiecare localitate (miercuri, 14 aprilie)

Piatra-Neamţ: De câţi poliţişti locali e nevoie ca să prinzi un bărbat care nu poartă mască?!

Accident la Piatra Şoimului. O şoferiţă a spulberat gardul unei case. În maşină erau 2 copii.

Un pacient cu COVID, internat la Spitalul Judeţean Neamţ, s-a aruncat de la etajul 3 şi a murit

COVID/ Scădere considerabilă a cazurilor la Piatra-Neamţ şi Roman. Situaţia pe localităţi. (marţi – 13 aprilie)

Jale pe şoselele din Neamţ! 1.300 sancţiuni şi 180 permise reţinute, săptămâna trecută

Educaţia şi investiţiile – priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe 2021

  • 16 aprilie 2021

ISSN 2457 - 3973

PRO România forțează alegerile pentru viceprimar la Roznov! Adio, dar rămân cu tine?!

Un mesaj transmis, duminică, de coordonatorul PRO România -filiala Neamț anunța că partidul se retrage din alianța realizată, după alegerile locale, cu PNL și USRPLUS.

Liviu Harbuz a motivat decizia prin faptul că PNL nu ar fi respectat termenii înțelegerii inițiale, fără a detalia aceste aspecte.

În realitate, jocul făcut de PRO România pare să aibă la bază forțarea alegerilor pentru funcția de viceprimar la Roznov. Aceasta este condiția obligatorie pentru ca PRO România să dea cele 3 voturi de la Consiliul Județean pentru alegerea a doi vicepreședinți de la PNL și USRPLUS.

Roznovul pare să fie marea problemă a alianței PNL – USRPLUS – PRO România. Pentru că deși există o majoritate matematică PNL – PRO România, liberalii din Roznov refuză să îl susțină pe Ionel Ciubotaru (PRO România) pentru funcția de viceprimar. Ori Ionel Ciubotaru este tatăl Mădălinei Ciubotaru, consilier județean al PRO România Neamț. Deci un vot în plus sau în minus la CJ. Pentru că sângele apă nu se face….

Ca amănunt, un alt consilier județean al PRO România, Cătălin Chiței, este fostul administrator public al orașului Roznov. Deci încă un vot cu plus. Sau minus. Așadar, Roznovul este cuiul lui Pepelea/Harbuz.

Și tot ca amănunt, orașul Roznov a primit săptămâna trecută (doar) 100.000 lei de la Guvernul PNL deși a solicitat 1.000.000 lei. Poate fi și acesta un mesaj? Probabil că da!

Cine este în spatele blocajului de la Roznov? Cu siguranță nimeni din conducerea filialei județene a PNL Neamț. Evident, nici de la partenerii de alianță. Iar primarul Vasile Pavăl pare a fi doar un pion manevrat din umbră fără să își dea seama care este miza reală.

Cineva a dirijat lucrurile în mod voit să se ajungă la acest blocaj astfel încât să se piardă majoritatea de la Consiliul Județean. Și, teoretic, a reușit. Practic, vom vedea.

Iată comunicatul integral transmis de PRO România prin coordonatorul Liviu Harbuz:

”COMUNICAT PRO România Neamț
Urmare alegerilor locale din 27 septembrie 2020, partidul PRO România a înțeles să facă parte dintr-o alianță politică la nivelul județului Neamț alături de PNL și USR, o alianță stabilită în baza unor obiective clare și fără echivoc.
Întrucât unul dintre parteneri (PNL) nu a respectat înțelegerile stabilite împreună, PRO România anunță că se retrage din această alianță.
Am dori să mai aducem la cunoștința presei și opiniei publice situația prezentă la nivelul conducerii PRO România, Filiala Neamț:
1. În data de 15.12.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios și Fiscal s-a pronunțat definitiv în dosarul nr. 5849/2/2013, constatând starea de incompatibilitate a domnului Liviu Harbuz (ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț în urma alegerilor din data de 27 septembrie 2020).
Drept urmare, acesta își va depune demisia din această funcție luni, 21.12.2020, la registratura primăriei Municipiului Piatra Neamț, urmând să fie înlocuit în Consiliul Local de următorul consilier de pe lista de supleanți, respectiv de domnul Mihai Trofin.
2. Liviu Harbuz va rămâne în continuare coordonatorul organizației județene PRO România.
3. Strategia în vederea realizării alianțelor politice la nivel de Consiliu Local și Consiliu Județean va fi stabilită, în continuare, doar în interesul nemțenilor.
Biroul Permanent Județean PRO România Neamț”

 

Articolul anterior

Jale în spitalele din județul Neamț! Tragedia de la Piatra-Neamț SE POATE REPETA ORICÂND! (raport control ISU Neamț)

Articolul următor

Pană de energie electrică în tot cartierul Precista din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *