ISSN 2457 - 3973

Prof. Florentina Moise: Ce an școlar urât pentru copii. O lipsă grosolană de implicare a autorităților.

Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca Moise, a făcut o radiografie a anului școlar care se încheie în câteva zile.

Ea consideră că a fost „un an urât pentru copiii noștri, din toate punctele de vedere! Urât că am trecut cu toții prin pandemie, că am trăit cu teamă pentru viața noastră, că am pierdut luni la rând din viață așteptând ca un virus să își facă drum printre noi și să devină de neîntors pentru totdeauna”. 

Profesoara Florentina Luca Moise crede însă că factorii de decizie puteau și trebuia să se implice mai mult. În schimb – susține aceasta – autoritățile au preferat să închidă școlile și să trimită copiii în fața calculatoarelor.

Copiii, mai mari sau mai mici, au pierdut din frumusețea vieții de elev, fiind forțați să stea ore în șir în fața calculatorului, acasă! Sunt mamă și am suferit alături de fiii mei în toate aceste luni, pentru că i-am văzut ducând lipsa colegilor, a prietenilor, a cadrelor didactice îndrumătoare. Nu vreau să mă gândesc câtă emoție s-a adunat în sufletele elevilor care au de susținut în această vară examene naționale – evaluare, bacalaureat, admitere la facultate! Ei sunt primele victime ale sistemului educațional de învățământ lăsat de izbeliște de către cei care ar fi trebuit să vină cu soluții salvatoare, pentru a crește șansele de reușită ale copiilor! Mă gândesc și la temerile părinților acestor copii, care cu siguranță și-ar fi dorit să vadă mai multă implicare din partea factorilor de decizie pentru a veni în sprijinul copiilor. E trist că s-ar fi putut lua măsuri care să permită menținerea școlilor deschise, cu prezență fizică la clase! Dar nu s-a vrut! Guvernanții noștri și factorii de decizie de la nivel de județ nu s-au implicat în niciun fel pentru a susține învățământul! Tacit, au permis ca fiii și fiicele noastre să devină cobai ai unui domeniu esențial pentru o societate puternică! N-au vrut să investească pentru a pregăti școlile să asigure protecția necesară elevilor în pandemie! Le-a convenit să pună lacătul pe ele și să se joace cu destine nevinovate, condamnându-le, pe multe dintre ele, la neșansă! Cât de păcat… vorbim în acest iunie 2021 de o generație ratată și de o pierdere ireparabilă”, a mai spus prof. Florentina Luca Moise

Președinta PSD Piatra-Neamț i-a transmis, în final, și un mesaj primarului Andrei Carabelea: „Domnule primar al municipiului Piatra Neamț, vă simțiți confortabil când știți câtor copii le-ați luat dreptul la a studia decent și la a se pregăti pentru examenele care bat la ușă! Nu aștept un răspuns… știu că în sinea dumneavoastră vă asumați această greșeală enormă!”

Articolul anterior

O căprioară căzută în râul Bistrița, salvată de pompieri (foto-video)

Articolul următor

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ): Guvernul continuă extinderea reţelei de gaze naturale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *