ISSN 2457 - 3973

Profesorii din Piatra-Neamţ, speriaţi că şcoala începe în format fizic deşi indicele de infectare în oraş este 10!

Mocneşte a revoltă, pe bună dreptate, în mai multe unităţi şcolare (în special) din Piatra-Neamţ, unde luni vor începe cursurile cu elevii în bănci.

Cadrele didactice sunt speriate şi nemulţumite totodată că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au luat în calcul şi indicele de infectare din localităţi, atunci când au decis modalitatea în care se vor desfăşura cursurile.

Astfel, la Piatra-Neamţ va începe şcoala în format fizic în mai multe unităţi deşi indicele de infectare în oraş este 10 la mie! Adică unul uriaş, mult peste cel la care se închid alte activităţi cu prezenţă umană mult mai redusă! Dar la şcoală se poate…

Mai mult, profesorii spun că elevii ascund de cele mai multe ori faptul că au simptome ale bolii sau vin din familii unde părinţii, la rândul lor, nu anunţă autorităţile că sunt infectaţi.

Sunt doar câteva dintre zecile de mesaje pe care le-am primit astăzi la redacţia NEWSALLERT!

Aşadar, şcolile din localităţile cu indici mari de infectare devin adevărate bombe cu ceas! Iar acest ceas va suna în maxim o lună de zile, când iar va fi prea târziu pentru a stopa valul de infectări! 

În paranteză fie spus, situaţia este valabilă şi în instituţii publice şi private, unde angajaţii vin în continuare la serviciu şi ascund că au simptome.

Până când nu se vor introduce testele antigen obligatorii (gratuite), concomitent cu vaccinarea, România va avea parte de alte valuri (mai mici sau mai mari). Acestea se vor stopa odată cu imunizarea colectivă prin boală. Dar cu ce costuri de vieţi omeneşti???

Dacă autorităţile centrale nu vor reveni asupra criteriilor care stabilesc modul în care se desfăşoară cursurile şi nu adaugă şi o incidenţă scăzută în localităţi (se vorbea de 6 la mie), România se va adânci în prăpastia în care se află!

Ca să nu mai spunem că paznicii nevaccinaţi au ajuns să controleze green-passurile oamenilor vaccinaţi. Asta deşi în locaţia respectivă, angajaţii nevaccinaţi au voie să intre şi, eventual, să transmită (sau să ia) virusul.

Despre ce vorbim???

Articolul anterior

Iată cum încep cursurile în fiecare şcoală din Neamţ (comunicat oficial Prefectură)

Articolul următor

Piatra Şoimului: A murit după ce a căzut de pe un tractor.

Un comentariu

  • Despre ce vorbim? Despre o degringoladă generală.
    Fiecare face ce vrea sau ce-l duce capul. Intrăm curând în al doilea an de restricții și nimeni nu face nimic. Politicienii pândesc ciolanul și se joacă de-a guvernarea. Președintele joacă alba-neagra și zice că e golf. Profesorii sunt nemulțumiți, directorii de școli debusolați, cadrele medicale (unele!!!) epuizate.
    Se vaccinează cine are chef, se protejează cine se teme…
    În rest, cum am fost obișnuiți: bani la fondul clasei, medicamente de-acasă când mergi la spital, șpagă pentru orice, inclusiv pentru certificatul de (ne)vaccinare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.