ISSN 2457 - 3973

Programul PNL de relansare a economiei este o ”Fata Morgana”, susține deputatul PSD Ciprian Șerban

Programul PNL de relansare a economiei este o ”Fata Morgana”, susține deputatul PSD Ciprian Șerban.

Acesta a explicat că analiștii Frames au publicat un studiu în care au realizat o comparație a situației economice a României din 2009 cu cea din prezent.

”Pot să remarc că, la fel ca atunci și acum, România este condusă de o clasă politică cu vederi liberale. Democrat liberalul de atunci, liberalul de acum, Emil Boc, era prim ministru. Astăzi, îl avem prim ministru pe Ludovic Orban. Dl. Orban pare decis să distrugă, în totalitate economia României. Analizele Comisiei Europene și FMI arată clar că, cel puțin, întreaga comunitate europeană se îndreaptă, în mod sigur spre o criză economică de proporții, care s-ar putea întinde pe o perioadă de aproximativ 10 ani. Așa estimează analiștii economici”, a declarat deputatul Șerban.

Parlamentarul social-democrat susține că în timp ce guvernele responsabile ale lumii proiectează strategii, adoptă măsuri, le implementează și salvează economii, guvernul liberal Orban transmite amenințări.

”Ne amenință cu un mare și atotcuprinzător plan de relansare a economiei și de susținere a mediului de afaceri. Mă întreb, la relansarea economiei cărei țări lucrează Orban și miniștrii săi? Amenințările au început o dată cu declararea stării de urgență pe teritoriul României – adică la 16 martie 2020. În toată această perioadă totalul măsurilor aplicate efectiv de guvernul PNL nu însumează nici măcar 1% din PIB. În acest timp, țările europene au alocat și până la 30% din PIB pentru susținerea economiei și a populației. De exemplu: în Polonia măsurile de sprijin înseamnă 16% din PIB, în Ungaria 18-20% din PIB, în Bulgaria 11,7% din PIB”, a declarat deputatul PSD de Neamț.

Ciprian Șerban a adăugat că România se află la coada clasamentelor măsurilor în interesul populației și al mediului de afaceri.

”Pe perioada stării de urgență sute de mii de salariați au rămas fără loc de muncă ori s-au văzut trimiși în șomaj tehnic, din care nu știu ce șanse vor mai avea să se întoarcă în activitate, având în vedere lipsa totală de acțiune imediată și concretă a guvernului Orban. Între timp, guvernul României flutură, în toate ieșirile publice, un plan ”Fata Morgana” de redresare economică în care nu mai crede nici măcar PNL! Și cum nu era de ajuns incapacitatea acestui guvern de a gestiona o situație de criză în care ar fi trebuit angrenate toate forțele politice, legislative, executive ale țării, guvernul Orban și PNL se încăpățânează să nu accepte evidența cruntă și continuă să acționeze de capul lui ignorând cu desăvârșire atât Parlamentul României cât și sfaturile și propunerile celorlalți politicieni, ale reprezentanților mediului de afaceri, ale celor din mediul academic și universitar! PNL guvernează ca și când România ar fi PNL”, a acuzat deputatul Ciprian Șerban.

 

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamț continuă lucrările edilitare de sezon!

Articolul următor

Deputatul Ciprian Șerban (PSD Neamț, despre situația drumului Bicaz – Poiana Largului: ”Sfidarea liberală poate ucide!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *