ISSN 2457 - 3973

Proiectul Florentinei Moise (PSD Piatra-Neamţ) a fost aprobat! Femeile care devin mame primesc stimulente financiare.

Proiectul consilierului local Florentina Moise (preşedinta PSD Piatra-Neamţ) prin care femeile care vor deveni mame vor primi stimulente financiare din bugetul municipiului Piatra-Neamţ a fost aprobat de Consiliul Local.

Înainte de vot a fost propus şi aprobat un amendament al consilierului Constantin Teodorescu prin care hotărârea va intra în vigoare de la 1 noiembrie 2021.

De asemenea, beneficiarele trebuie să dovedească faptul că au lucrat în ultimele 6 luni din ultimul an, cu excepţia beneficiarilor care au absolvit studii profesionale/ liceale/ universitare, în ultimele 12 luni anterioare cererii.

Totodată, unul dintre membrii familiei trebuie să demonstreze că în ultimul an a avut domiciliul stabil în Piatra-Neamţ.

Potrivit propunerii făcută de Florentina Moise, şi aprobată astăzi, stimulentele financiare sunt de 1.000 lei pentru primul copil, 1.200 lei pentru al doilea copil şi 1.500 începând cu al treilea copil.

Florentina Moise a mulţumit tuturor consilierilor locali pentru că au susţinut acest proiect.

„Încep prin a mulțumi tuturor celor care au fost alături de mine în acest demers inclusiv colegilor de la PNL, USR și PRO ROMÂNIA care deși sunt la putere și noi în opoziție au înțeles că proiectul este unul bun pentru Piatra-Neamț și l-au votat. Dacă doriți să felicitați pe cineva pentru acest proiect este foarte important de înțeles că acest proiect nu este al unui partid ci este un proiect am mamelor care nasc la Piatra-Neamț. Fără ajutorul pietrenilor care ne-au trimis în consiliul local acest proiect nu ar fi existat. Ei trebuie felicitați. Este incorect să se spună și că este un proiect a Florentinei Moise. Florentina Moise e doar un ales local pe o listă, ales care a depus și susținut proiectul. Echipa de consilieri locali PSD este cea care a conceput, promovat și dezbătut acest proiect realizat în baza nevoilor reieșite din foarte multe discuții purtate cu mamele din Piatra-Neamț. Nu în ultimul rând mulțumesc celor care s-au opus argumentat acestui proiect. Cu ajutorul lor am descoperit unele neajunsuri ale proiectului și am putut să le corectăm. Mergem mai departe. Acesta a fost doar un pas. Mai sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute pentru pietreni”, a mai spus preşedinta PSD Piatra-Neamţ, consilierul local Florentina Moise.

Pentru a intra în vigoare, hotărârea aprobată astăzi trebuie să primească avizul de legalitate de la Prefectura Neamţ.

Articolul anterior

Bătrână scoasă decedată din fântână. Intervenţie dificilă a pompierilor nemţeni.

Articolul următor

Deputatul Leoreanu (PNL Neamţ): Mereu am urmărit și sprijinit proiectele care pot aduce plus comunității pe care o reprezint.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *