NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

 • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Propunere-şoc! Desființarea Parking va scădea prețul abonamentelor şi va creşte încasările la buget!

Un consilier local din Piatra Neamț vine cu o propunere şoc: Romel Bîrjoveanu (PNL) solicită desființarea societății Parking.

Există şi o motivare a acestei propuneri curajoase dar şi argumentele necesare.

Şi toate acestea converg către bani. Pe de o parte, banii pe care trebuie să îi plătească proprietarii de autoturisme pentru abonamentul lunar şi pe de altă parte încasările Primăriei din redevență.

Consilierul Romel Bîrjoveanu argumentează că prin desființarea Parking şi trecerea activităților specifice în subordinea Primăriei, prin Direcția de Taxe şi Impozite, ar scădea valoarea abonamentului şi ar creşte încasările la buget.

“Vă propun desființarea societății Parking, scăderea prețului locului de parcare de la 142 lei, la 100 lei (plătiți direct la Taxe și Impozite), ceea ce va duce la creșterea veniturilor Primăriei Piatra Neamț. În momentul de față, Parking SA încasează de la populație și societăți comerciale aproximativ 21 miliarde lei vechi. Cu toate acestea, în 2015 societatea a fost pe pierdere cu 4 miliarde, iar la jumătatea anului 2016, se află, în continuare, pe pierdere.

Cheltuielile firmei sunt următoarele:

-salarii: 7,84 miliarde

– TVA: 3,60 miliarde

– impozit: 1,3 miliarde

– redevență (aug. 2015-iul.2016): 3,75 miliarde

Această firmă nu-și dovedește eficiența. romel3

Propunerea mea este ca banul cetățeanului să ajungă direct în bugetul primăriei și nu în buzunarele unei societăți pe pierdere. Astfel, posesorul locului de parcare va plăti mai puțin (100 ron), iar primăria va încasa aproximativ 14 miliarde, față de 3,75 miliarde cât încasează astăzi de la Parking SA. Aștept părerile, opiniile și sugestiile voastre pentru a veni în fața Consiliului Local cu o formă finală de proiect”, a declarat consilierul local PNL, Romel Bîrjoveanu.

Cel mai probabil, această propunere va lua forma unui proiect de hotărâre de Consiliu Local. Aici însă, PNL se află în minoritate deci decizia este la latitudinea alianței PSD-PMP-ALDE.

Vor avea curaj cele 3 partide să ia o decizie în favoarea pietrenilor, în mod direct, prin scăderea prețului abonamentului, şi indirect prin creşterea încasărilor la buget? Vom vedea!

Articolul anterior

Atmosferă de liga a 2-a pe Borzoghean! Scor de rugby: CSM Ceahlăul a surclasat Viitorul Podoleni cu 13-0!

Articolul următor

Elevii nemțeni solicită burse ca apreciere pentru meritele lor

7 Commentarii

 • Bravo! Uite unu care gândeste. Da ce o sa faca capusele de la Parking? Nu vor face presiuni sa rămână rahatul sub pres?

 • Atât timp cât este o propunere bună, constructivă, în ajutorul cetăţeanului, nu trebuie să mai vedem în ce culoare politică sunt vopsiţi consilierii locali sau judeţeni. Mai sunt şi alte domenii în care banii cetăţenilor sunt mâncaţi nejustificat de societăţi care nu-şi au justificare sau trebuie reformate

 • Buna initiativa! Asa da!

 • DE CE NU ARE CURAJ PRIMARIA SA RENUNTE LA ACEASTA TAXA ,DACA TOT VREA SA VINA IN SPRIJINUL CETATEANULUI? IMI POATE SPUNE CINEVA IN CE TARA SE MAI PLATESTE PARCAREA LA BLOCUL PROPRIETARULUI?

 • Și pentru firme,ce preț să fie ?

 • pai parkingul este sub tutela lui dulama de cand a fost infiintata de stefan acu 13 ani

  de unde mai strang ei bani pentru pmp daca se trece sub primarie ????

  nu se va intampla niciodata, asa cum e si cu xdatasoft, cei care se ocupa de parcarile platite publice… aia e sub tutela doamnei stoica, fosta vice-primarita actual deputat de neamt.

 • Ok. Si totusi cine ma va asigura ca la ora 18.00÷18.30 cand vin de la servici, imi voi avea unde sa parchez? Asta totusi tine de civilizatie (cam fortat tinand cont de lipsa locurilor de parcare din Piatra Neamt).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *