ISSN 2457 - 3973

Protest la Piatra-Neamț pentru păstrarea Cheilor Bicazului (foto-galerie)

UPDATE

Numărul participanţilor la miting a crescut la circa 100 de persoane. Acestea au plecat în marş, pe celebrul pătrăţel (Casa de cultură – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului – cu revenire la Casa de cultură). Se flutură steaguri tricolore, se strigă lozinci patriotice şi se pun melodii din aceeaşi gamă la boxa mobilă.

Protestul este cât se poate de paşnic, având în vedere şi numărul mic de participanţi. Rămâne de văzut repercursiunile promise din partea autorităţilor ”care veghează”! Probabil fapte, nu vorbe!

ŞTIREA INIŢIALĂ

Circa 30 de persoane, majoritatea copii îmbrăcați în costume populare, s-au adunat la ora 17,00 în fața Casei de Cultură din Piatra-Neamț pentru a protesta față de prima decizie a instanței de a ceda Cheile Bicazului județului Harghita.

O parte dintre copii sunt de la Ansamblul “Mugurașul” din Mărgineni și au venit direct de la un spectacol susținut la Ștefan cel Mare. Ei sunt însoțiți de coordonatoarea Doina Surdu.

La protest se află și polițistul Marius Coșerariu, de la Dămuc. El a declarat că nu se teme să protesteze în ciuda amenințărilor trimise pe diverse căi mai mult sau mai puțin oficiale.

Sunt prezenți și jandarmi dar și alte autorități în diverse forme și formule.

Organizatorii au pregătit plăcuțe cu numele tuturor comunelor și orașelor din Neamț pentru a arăta unitatea județului.

Sint și câțiva oameni politici prezenți de la PNL (consilierii județeni Mihaela Isciuc și Valentin Stavarache), ALDE (consilierul județean Iulia  Luca și consilierul local Cristi Tihenea), Gelu Crăcană (PMP) și primarul PSD Ion Rotaru.

Vom reveni!

Read Previous

Mesaj sfâșietor pentru români și unguri transmis din biserică de o adolescentă, pe tema Cheilor Bicazului! ”Fă lumină în jurul tău…”

Read Next

Luni, în a doua zi a Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț vor concerta…

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *