NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

PSD a pariat pe o ”mână moartă” la Roman! Lucian Micu NU poate candida până în 2023!

PSD a pariat pe o ”mână moartă” la Roman. Fostul primar Lucian Micu, prezentat ieri ca și candidat al PSD pentru Primăria Roman, după ce dimineață demisionase din PNL, nu poate candida la Primărie până în 2023!

O spune foarte clar Agenția Națională de Integritate, instituție cu care Micu s-a judecat și a pierdut și la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia ANI este foarte clară și spune că potrivit ”Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative: “Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate”.

Iar în dreptul numelui, ANI a menționat perioada până la care NU poate candida: 02.04.2023! Adică 3 ani de zile de la rămânerea definitivă a deciziei de incompatibilitate (Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința pe 02.04.2020).

Acesta a fost și fost motivul pentru care Lucian Micu nu a fost desemnat de PNL ca și candidat la Primăria Roman.

Micu nu a înțeles, ieri dimineață a demisionat și seara era prezentat candidat de PSD!

Așadar, prezentat cu surle și trâmbițe ca o mare victorie a PSD, Lucian Micu nu a făcut altceva decât să se facă de rușine atât pe el, cât și conducerea PSD Neamț.

Ca atare, PSD trebuie să inventeze acum un candidat la Primăria Roman. Sau poate merge în continuare pe mâna lui Lucian Micu însă cu marele risc ca Biroul Electoral Județean să îi invalideze candidatura iar PSD să rămână fără candidat la Roman!

Iar surprizele nu s-au terminat!

Articolul anterior

APASERV oprește apa miercuri, 12 august, de la ora 14.30, în mai multe cartiere din Piatra-Neamț! Și în 3 comune!

Articolul următor

Senatorul Eugen Țapu-Nazare: ”Obiectivul PNL și a lui Mugur Cozmanciuc rămâne neschimbat: câștigarea președinției Consiliului Județean!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *