ISSN 2457 - 3973

Reabilitarea termică a blocurilor din Piatra-Neamţ poate fi făcut gratuit

Reprezentanţii asociațiilor de proprietari din Piatra-Neamţ au fost informaţi, vineri, de conducerea primăriei, despre oportunitățile de finanțare pentru reabilitarea gratuită a blocurilor.

Reabilitările termice pot fi realizate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin componenta C5 – Valul Renovării se acordă finanțare nerambursabilă pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Prin acest program se va asigura o rată de finanțare de 100% pentru cheltuielile eligibile.

Ca noutate, vor putea fi finanțate lucrări pentru înlocuirea lifturilor, schimbarea instalației electrice, modernizarea sistemului de iluminat, instalarea de sisteme inteligente de contorizare, rebranșarea la sisteme centralizate de încălzire etc.

Solicitanții eligibili pentru aceste finanțări sunt primăriile care vor solicita fonduri în baza hotărârilor Adunărilor Generale ale Asociaţiilor de Proprietari care doresc și îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru participarea la program.

„Prin activitatea de astăzi ne-am dorit să promovăm aceste posibilități de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor pentru a ne asigura că asociațiile de proprietari cunosc această oportunitate și că vor exista dosare depuse, pentru că sunt lucrări extrem de necesare  în multe dintre blocurile din Piatra-Neamț. Sper că vor fi asociații care vor dori să profite de acest program, pentru că beneficiari vom fi în final cu toții: în primul rând locatarii din blocurile reabilitate, iar pe termen lung toți pietrenii și mediul înconjurător. Le mulțumesc tuturor pentru participare și îi asigur de tot sprijinul primăriei pentru obținerea acestor finanțări și în general pentru problemele cu care se confruntă asociațiile și locatarii”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Aplicația se poate depune până la sfârșitul acestei luni, iar mai multe detalii despre program sunt postate aici: https://bit.ly/ReabilitareTermicaBlocuri .

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate și alte teme de actualitate pentru asociațiile de proprietari și s-a răspuns problemelor punctuale ridicate de participanți.

Articolul anterior

Secretarul de stat George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Guvernul condus de PNL ajută românii și antreprenorii cu plata facturilor la energie!”

Articolul următor

Accident cu victimă lângă Târgu-Neamţ

Un comentariu

  • Este o idee foarte ok ,dar câți primari vrednici,aici e problema nu fiecare oraș are noroc de un primar bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.