ISSN 2457 - 3973

Regal de muzică folk la ”B Zone Folk” Târgu-Neamț 2019

Oraşul Târgu-Neamţ va găzdui, în perioada 2-5 mai 2019, prima ediţie a Festivalului B Zone Folk, eveniment care – prin dimensiunea sa și numele artiștilor – va fi cel mai mare de acest gen, din România. Va fi un regal folk la care vor fi prezenți cei mai importanți artiști ai momentului dar și nume care au făcut istorie în muzica folk.

Primarul Vasilică Harpa a făcut publice mai multe amănunte și a declarat că festivalul se va desfăşura în Cetatea Neamţ, la Casa de Cultură ”Ion Creangă” şi în centrul oraşului.

”În sfârşit, în oraşul Târgu Neamţ se organizează un eveniment de rang înalt având în vedere şi faptul că oraşul este unul istoric, în primul rând. Avem Cetatea Neam, Casa Ion Creangă, mănăstirile şi bisericile din zonă. A fost o alegere perefecta ca oraşul Târgu Neamţ să fie gazda evenientului. Vom avea artişti de mare valoare şi va fi un festival de calitate”, a declarat, în conferinţa de presă, primarul orașului Târgu-Neamț, Vasilică Harpa.

Unul dintre organizatorii festivalului, Adrian Beznă a declarat că festivalul va fi cel mai mare eveniment de gen din România urmând să aibă atât recitaluri cât şi concursuri dedicate tinerilor.

”Ideea a plecat de anul trecut în urma unei discuţii cu preşedintele Consiliului Județean şi cu primarul de Târgu-Neamț, Am spus că oraşul acesta poate fi pus pe harta muzicii folk din România, şi nu numai. Va fi cel mai mare evenimen de muzică folk din România. Bucuria noastră este că va veni multă lume din toată ţara ca un gest de prietenie. Mai sunt două componente importante care nu au fost făcute la niciun festival: va fi și un festival pentru tineri dar şi un concurs on-line pentru cel mai sensibil cântec istoric, un cântec dedicat domnitorului Ştefan cel Mare şi un imn al anului 2019”, a declarat Adrian Beznă.

Festivalul B Zone Folk Târgu-Neamț 2019 este organizat de Primăria orașului Târgu-Neamț în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ.

Mai multe detalii dar și programul complet puteți găsi aici

Articolul anterior

Burse sociale pentru 900 de elevi din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Lumina Învierii, adusă în Neamț de la Mormântul Sfânt. Uite cum vine Sfânta Lumina la Ierusalim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *