ISSN 2457 - 3973

Rovana Plumb și Liviu Dragnea, turneu electoral la conferința județeană de alegeri a PSD Neamț

Conferința județeană de alegeri a PSD Neamț, de vineri, se va desfășura în prezența conducerii centrale a partidului. Cel mai important nume este indiscutabil al președintelui interimar al partidului, ministrul Rovana Plumb. Fără a surprinde pe nimeni, aceasta a preluat, miercuri, conducerea PSD după demisia din funcția de președinte a lui Victor Ponta. Prezența Rovanei Plumb la Piatra-Neamț este legată și de prietenia pe care o are cu șefa organizației de femei a PSD Neamț, Emilia Arcan. Însă Rovana Plumb vine în Neamț (și în alte județe din Moldova) într-un turneu electoral intern neoficial în vedea congresului extraordinar la care va fi ales noul președinte al PSD.arcan-rovana plumb În aceeași ipostază va fi prezent la Piatra-Neamț și secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, apropiat al deputatului Ionel Arsene. Alături de Dolineaschi va fi cel care l-a propulsat în liga mare a PSD, respectiv fostul președinte executiv al partidului, Liviu Dragnea. Ionel Arsene nu a negat niciodată apropierea față de Dragnea însă problemele din justiție ale fostului președinte executiv al PSD l-au scos pe acesta din ecuația pentru președinția partidului. Din acest motiv, Dragnea îl pregătește pe Dolineaschi să preia conducerea PSD și de aceea merge cu el în teritoriu pentru a-i asigura susținerea.

Săptămâna viitoare va avea loc Comitetul Executiv al PSD la care vor fi stabilite detaliile legate de congres. Ecuația alegerilor din PSD este complicată iar necunoscuta o reprezintă … UNPR, partid care ar putea reveni la matca social-democrată. Întărirea frontului de stânga prin fuziunea celor două partide ar urma să aibă loc după congresul extraordinar al PSD. Noul președinte al PSD ar urma să inițieze, alături de Gabriel Oprea, procesul de fuziune,  în urma căruia UNPR ar urma să primească funcția de președinte executiv al noului PSD. Pe aceeași schemă,  fuziunea în teritoriu între cele două partide ar determina o conducere bicefală cu președinte de la PSD și președinte executiv de la UNPR. În aceste condiții, lupta din PSD Neamț pentru funcția de președinte executiv ar putea avea un câștigător pe termen scurt. Actualul președinte executiv, deputatul Liviu Harbuz și deputatul Vlad Marcoci sunt cei doi candidați pe această funcție.

Pentru funcția de președinte al PSD Neamț, lucrurile sunt închise. Actualul președinte, deputatul Ionel Arsene este singurul candidat după ce senatorul Ioan Chelaru și consilierii județeni Dan Vasile Constantin și Adrian Bourceanu au abandonat înainte de start.

Rămâne de urmărit lupta pentru funcțiile de vicepreședinte la care trebuie să se înscrie și actualii parlamentari. Asta pentru că, potrivit statutului, parlamentarii rămân în funcțiile de vicepreședinte doar cât ocupă mandatul de deputat sau senator. Cum anul vitor sunt alegeri parlamentare și există voci în interiorul PSD care spun că nu toți actualii parlamentari vor prinde lista, aceștia trebuie să își securizeze funcția politică prin alegerea ca vicepreședinte.

Conferința județeană de alegeri a PSD Neamț are loc vineri, de la ora 15.00, și se va desfășura cu ușile închise presei.

Articolul anterior

Un bătrân din Ţibucani a murit într-un incendiu

Articolul următor

Candidat surpriză de la PNL pentru Primăria Piatra-Neamț?!

3 Commentarii

  • arsene este un norocos si un om cu fler.dupa condamnarea lui dragnea s-au repezit ca leii sa-si anunte candidatura la functia de presedinte;bourceanu(pus de chelaru sa rupa voturi)dv.constantin si bineinteles marele aranjeor politic chelaru.a incercat si harbuz dar inca este incompatibil(chiar daca unii au tras frana la ani).in momentul in care ponta a devenit inculpat si potrivit rezolutiei psd nu mai poate fi presedintele psd,leii care isi anunta-se candidatura au devenit potarnichi si s-au imprastiat.acum cauta costume nationale sa cante inaltarea lui arsene la conferinta.cat de mic poti sa fii(exceptandu-l pe bourceanu care chiar este mic la propriu) si sa renunti precum ultimul membru psd.la candidatura.o fi dictatura la psd neamt dar nu atat de dura sa ii sperie pe cei trei.eu cred ca e vorba de linguseala fiindca in perioada imediat urmatoare echipa lui dragnea va reusi iar dragnea v-a obtine achitarea.cei trei vor sa ramana cu orice pret pe functiile ocupate acum.

  • Avocatului Onu Bogdan nu-i atribuiti nicio functie? Merita saracul….la cat se zbate cu imobiliarele!!! Mare consilier judetean!!!!! A dat afara cateva familii din case cu meseria sa de avocat….stiti cum nu: cumpara apartamente executate silit. Merita sa fie votat si la urmatoarele alegeri!!!!!!! Un mare caracter!!!

    • acest nimenea nu este de bagat in seama.stiu ca are doua plangeri penale si oricand poate deveni inculpat.este o mare greseala psd sa aiba asemenea consilieri judeteni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *