ISSN 2457 - 3973

Candidat surpriză de la PNL pentru Primăria Piatra-Neamț?!

Un proverb românesc – ”când doi se bat, al treilea câștigă” – se pare că va fi aplicat cu succes în filiala PNL Neamț, în ceea ce privește desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Cel puțin așa susțin surse de la nivel central din cadrul PNL. O informație scăpată din apropierea co-președinților Alina Gorghiu – Vasile Blaga arată că cei doi lideri ai PNL ar fi nemulțumiți de lupta internă pentru postura de candidat la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, luptă care se dă între 5 pretendenți. Este vorba de Monica Anton (fost candidat PP-DD la funcția de primar), Paul Râtan (fost președinte al PDL Piatra-Neamț), Andrei Ignat (fost președinte PNL Neamț), Constantin Teodorescu (viceprimar de Piatra-Neamț) și Dragoș Chitic (primar interimar de Piatra-Neamț). Deși niciunul dintre aceștia nu și-a anunțat, în spațiul public, intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, în interiorul PNL Neamț au intrat într-o competiție neoficială. Unii au argumente politice și/sau administrative, alții au susținere financiară cu capital mixt sau pur și simplu speră să moară capra vecinului.

Alina Gorghiu și Vasile Blaga ar putea lua însă decizia de a impune un candidat de la centru, originar din Piatra-Neamț, fără vulnerabilități evidente, cu notorietate și credibilitate.

Cert este că în urmă cu trei săptămâni, Gorghiu și Blaga au declarat, clar, la Piatra-Neamț, că singurul candidat cert pentru funcția de primar din PNL Neamț este Laurențiu Leoreanu la Roman. Această declarație a venit ca o mănușă pentru cei care își doresc candidatura la funcția de primar și care gândesc superficial că postura de candidat le aduce automat mandatul de primar.

Rămâne de văzut cine și când va anunța oficial, în interiorul PNL Neamț, că vrea să candideze la funcția de primar de Piatra-Neamț, ce argumente va prezenta și dacă va trece de votul Biroului Permanent Național al PNL. Asta ar trebui să se întâmple cât mai repede pentru că în septembrie, PNL ar urma să își anunțe toți candidații la funcțiile de primari de municipii reședință de județ.

Articolul anterior

Rovana Plumb și Liviu Dragnea, turneu electoral la conferința județeană de alegeri a PSD Neamț

Articolul următor

Pregătește UNPR lovitură ”de palat” în Neamț?

2 Commentarii

  • oare de ce sunt asa de penibili unii politicieni din neamt.se stie foarte bine ca rogin e ramas pe dinafara la neamt si atunci a venit ideia cu mutatul in bucuresti si lider pnl la un sector.fiindca acest om nu are carisma politica dar e bun la bataie electorala nu a prins la bucuresti.de ceva vreme ocupa iarasi locuri pe la terase si se lauda cu sustinerea la primaria p.neamt.daca se va merge cu aceasta candidatura cei mai fericiti vor fi cei de la psd fiindca ar fi pentru prima data cand au sanse sa castige primaria p.neamt.eu cred ca roger nu mai poate pacali pe nimeni cu privire la caracterul dubios pe care il are.a petrecut multa vreme cu interlopii si se comporta ca acestia.cat de serios a fost poate confirma celalat marius care a facut plangere penala.

  • Din cate stiu eu, Rogin avea buletin de Targu Neamt. Ma insel? Sau via Bucuresti si-a facut domiciliu in Piatra Neamt?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular