ISSN 2457 - 3973

Ruinele Cinematografului „Cozla” Piatra-Neamţ se transformă într-un Centru multifuncţional

Ruinele Cinematografului „Cozla” Piatra-Neamţ se transformă într-un Centru multifuncţional! Cel puţin aşa arată proiectul realizat de fosta administraţie locală pe care actuala conducere a primăriei l-a scos la licitaţie pentru execuţie.

Dar ce ar trebui să se întâmple cu cele 8,6 milioane lei fără TVA?

Proiectul „Reabilitarea/modernizarea unui centru multifuncțional în zona Subdărmanești – Cinematograful Cozla” vizează modernizarea și reabilitarea clădirii actuale a cinematografului Cozla în vederea înființării unui centru multifuncțional. În clădire va exista și o sală de cinema cu o capacitate de 180 de locuri.

Lucrările de reabilitare și modernizare la clădirea fostului cinematograf care vor fi executate prin proiect sunt: intervenții structurale asupra clădirii, recompartimentarea spațiului pentru amenajarea unui centru multifuncțional,  anveloparea termică a clădirii, finisaje interioare și exterioare, realizarea de instalații termice/electrice/sanitare/climatizare – ventilare, dotarea cu echipamente și utilaje tehnologice, dar și cu echipamente necesare pentru desfășurarea activităţilor educative, culturale şi recreative.

După finalizarea lucrărilor va începe activitatea propriu-zisă a centrului. Principalele activități care se vor desfășura în cadrul Centrului multifuncțional Cozla vor fi din domeniile social și cultural. Specialiștii centrului vor oferi informare şi consiliere privind drepturile sociale, prevenirea şi combaterea unor comportamente care pot duce la creşterea riscului de excluziune socială, consiliere psihologică, facilitarea accesului pe piaţa muncii, promovarea unui stil de viaţă sănătos şi activ.

În cadrul centrului vor funcționa și echipe mobile care vor sprijini persoanele și familiile aflate în situații de risc prin distribuirea către acestea de ajutoare materiale şi alimentare, acțiuni de prevenire şi combatere a izolării sociale, activități de socializare și educație non-formală pentru tineri.

Termenul pentru depunerea ofertelor fiind data de 7 aprilie 2022.

Clădirea fostului Cinematograf „Cozla” a fost construită în urmă cu 40 de ani, iar în prezent se află într-un stadiu avansat de degradare.

Execuția lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului cinematograf urmează să înceapă cel târziu în vara acestui an, iar durata de execuție estimată este de 19 luni.

Articolul anterior

PNL Neamț: Tichete sociale pentru 9.282 de elevi nemțeni, din fonduri nerambursabile

Articolul următor

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ): „Guvernare PSD înseamnă grijă pentru toți cetățenii români”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.