ISSN 2457 - 3973

S-au epuizat fondurile alocate judeţului Neamţ pentru ”Casa verde”

Fondurile alocate judeţului Neamţ pentru programul ”Casa verde”, circa 1,4 milioane de lei, au fost epuizate marţi, în jurul orei 12.00, atunci când a fost acceptată ultima cerere de finanţare.

Iulian Jugan, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului Neamţ a declarat că în total au fost acceptate 232 de dosare de finanţare.

”Ieri au fost procesate 169 de cereri iar pentru marţi au rămas circa 380.000 lei. Astăzi am păstrat dispozitivul de verificare şi preluare a solicitărilor iar în jurul orei 12.00 a fost procesată ultima cerere care poate fi inclusă în programul electronic alocat pentru această sesiune. Numărul total de cereri care au fost preluate de la nemţeni în această sesiune este de 232 dosare”, a declarat Iulian Jugan, directorul APM Neamţ.

Echipamentele finanţate pentru populaţie prin programul ”Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură. Cunatumul finanţării nerambursabile prin Agenţia Fondului de Mediu este în funcţie de tipul instalaţiei. Astfel, se acordă până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, pânã la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare presurizate şi până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldurã, exclusiv pompele de căldurã aer-aer.

Articolul anterior

Informare meteo de ploi, vânt și precipitații mixte pentru județul Neamț!

Articolul următor

Descinderii DIICOT în Neamț! Procurorii au intrat peste infractorii care se dădeau pe facebook drept Andreea Marin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *