ISSN 2457 - 3973

Sâmbătă, 22 februarie, o nouă conferință ”Viitorul ești TU!”. Un proiect pentru tineri, unic în România!

La 18 ianuarie, la mine acasă, la Roman, în județul Neamț am început o călătorie impresionantă. Am demarat un program de leadership dedicat tinerilor din orașul meu care au vârsta între 16 și 18 ani. 

Am fost consilier în aparatul de lucru al primului-ministru, am răspuns de educație și sănătate. După ce am plecat de la guvern, am știut că trebuie să lucrez în continuare în domeniul sensibil al educației. 

În parteneriat cu Fundația Episcop Melchisedec, am creat programul „Viitorul ești TU!”. Sunt convinsă că în fiecare tânăr stă ascuns un super-erou. Știu că tinerii au idei și, mai ales, au ideal. Și mai știu că noi, adulții, îi ascultăm prea puțin. Așa că am decis să scoatem super-eroii la suprafață, să îi ajutăm să își pună în valoare ideile și, mai ales, să îi facem cunoscuți. 

Programul înseamnă workshop-uri pe care nu le fac la școală – dezvoltare personală, comunicare, management de proiecte. Dar înseamnă și proiecte pe care le construiesc ei de la început până la sfârșit. De la viziune, la implementare. 

La prima noastră întâlnire, 67 de tineri, fete și băieți, au participat la Atelierul de Comunicare. Lector a fost Tudor Artenie, scriitor și publicist, un specialist în domeniul comunicării. 

Tinerilor le-a plăcut. La a doua întâlnire, pe 31 ianuarie, am fost 130. Am ținut un training de dezvoltare personală. Am vorbit despre responsabilitate și respect, flexibilitate și toleranță. Despre cum să ne dezvoltăm punctele forte și cum să ne transformăm visurile în realitate. 

Tot atunci, am deschis „Laboratorul de proiecte”. Începem cu o mare expoziție de fotografie și vom lucra împreună la un film. Ei, tinerii, au propus proiectele. Ne-am împărțit în echipe și am ordonat ideile, așa cum ar face orice manager de succes. Am planificat lucrurile și ne-am organizat. Ei vor  conduce proiectele.

Pe 22 februarie vom avea o nouă întâlnire. De la ora 11.00, la Casa Chianti din Roman. De data aceasta, și-au anunțat participarea nu mai puțin de 300 de adolescenți. Tinerii vor avea în față doi speakeri în vogă: Mihaela Stroe și Alin Ghizășan.

Mihaela Stroe este doctor în sociologie, analist comportamental, coach, speaker, trainer. Din anul 2003, este parteneră de afaceri cu fostul agent FBI Joe Navarro, unul din fondatorii diviziei de Analiză Comportamentală din cadrul FBI, recunoscut drept cel mai bun profiler din ultimii 100 de ani ai FBI-ului.

Alin Ghizășan, antreprenor din 1999, consultant de business, creator de sisteme de business. Se descrie ca fiind un om liber – „sunt cine și ce vreau să fiu!” – care găsește întotdeauna soluții, te scoate cu o glumă dintr-o dispoziție nu tocmai bună, are o viziune constructivă despre lume și viață și are tolba plină cu povești inspiraționale din parcursul său profesional.

Toți lectorii sunt formatori acreditați. Sunt voluntari în acest proiect și le mulțumesc pentru implicare.

Participarea tinerilor la program este gratuită.

Pe 22 februarie, de la ora 14.30, vom organiza o conferință de presă, la care vă invităm și vă așteptăm cu drag!

Oana Bulai,

Coordonator al programului „Viitorul ești TU!”

Articolul anterior

Biletul zilei: garantează câștigul sau nu? Află ACUM cele mai importante sfaturi

Articolul următor

Casă cuprinsă de un incendiu la Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *