ISSN 2457 - 3973

Şase tineri din Neamț au rămas blocați în nămeți de 2 metri pe Ceahlău!

Ninsoarea a cazut in Masivul Ceahlau aproape fara oprire pana in dimineata de 19.03 cand profitand de vremea buna cei aproximativ 50 de turisti care s-au incumetat sa urce au inceput sa coboare monitorizati de echipa de permanenta din Baza Dochia.
“In data de 18 in jurul ori 16 echipa de interventie a extras din zona terminala a Jgheabul Cabanei un grup de 6 tineri care au sunat la dispecerat solicitand ajutorul nostru. Tinerii , din judetul Neamt, cativa dintre ei pentru prima oara pe munte, au urcat din Izvorul Muntelui pe traseul Curmatura Lutul Rosu. Dupa Detunate 1650m au intrat in viscol si au deviat de la traseu afundandu-se in zona jgeabului unde zapada depasea 1.5-2m . Cum inclinatia pantei este mare ( aproximativ 38-40 grade) foarte curand au ramas blocati in zapada si au constientizat ca nu sunt pe drumul cel bun. Au procedat foarte corect sunand imediat la dispeceratul SALVAMONT si in mai putin de 30 de minute echipa de interventie i-a gasit /extras din zona periculoasa (jgheabul este predispus la avalanse ) si bineinteles condusi pe traseul delimitat de plasele de protectie spre Cabana Dochia”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamț. 
Departamentul de prevenire din cadrul seviciului a efectuat atat ieri dimineta cat si astazi teste ale straturilor de zapada iar pericolul de avalansa a fost evaluat la mediu spre mare.

Articolul anterior

Nou în Piatra-Neamț!!! Au adus un concept inedit! Este și pentru copii, și pentru adulți!

Articolul următor

Un nemțean cere să nu mai fie asistat social! A dat în judecată Primăria pentru a obține un loc de muncă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *