ISSN 2457 - 3973

Școală, stradă și spital – cele 3 atuuri ale primarului orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa

Primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa, și-a depus candidatura pentru cel de-al treilea și ultim mandat de edil.

Daniel Harpa a declarat, într-un interviu acordat newsallert.ro, că nu vrea să lase lucrurile neterminate la Târgu Neamț.

Primarul de sub Cetate are mai multe proiecte în derulare, între care 3 sunt majore.

Însă până la acest capitol, Daniel Harpa a bifat alte 3 proiecte importante pentru târg-nemțeni.

”Nu mai avem stradă în Târgu Neamț unde nu am venit cu investiții pe canalizare, apă, gaz. Avem o singură excepție la gaz. Dar pe apă și canalizare am realizat investiții inclusiv în cele 3 cartiere: Blebea, Humuleștii Noi și zona Băile Oglinzi. Nu mai vorbim de asfaltarea străzilor. În 2012 erau modernizate în proporție de 20% iar acum am ajuns la un procent de peste 70%, ceea ce este un lucru extraordinar. Dar toate au fost făcute cu proiecte bine gândite. Nu am făcut altceva decât să modernizăm străzile unde aveam asigurată infrastructura de apă și canal. Urmează ca în următorul mandat să terminăm alți 20 de kilometri de stradă, astfel încât să nu mai avem nici o stradă nemodernizată în Târgu Neamț. Un alt proiect de suflet al meu este Zona de Agrement în zona Cetății Neamțului, inclusiv ștrandul și parcul de la poalele Cetății. După multe procese am reușit să deblocăm acea zonă acolo iar în momentul de față se lucrează la modernizarea ștrandului. Târg-nemțenii vor avea un ștrand modern și un parc bazat pe creație, pe ceea ce și-au dorit ei. Nu mai vorbesc de stațiunea Băile Oglinzi pe care am reușit să o cumpărăm și am salvat-o de la faliment. Am cumpărat acțiunile cu banii de la bugetul local și pregătim un proiect de aproximativ 10 milioane de euro pentru a-l depune pe fonduri europene, după ce vor fi deschise axele de finanțare”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Care sunt cele 3 proiecte pentru viitorul mandat de primar a lui Daniel Harpa?

”Ca proiect de viitor este cel de modernizare a Spitalului Orășenesc Târgu Neamț. Știm că acest spital a fost acreditat pe timpul mandatului meu și s-a investit foarte mult. Acesta este și motivul pentru care nu am reușit să asfaltez acele străzi unde sunt nemulțumiți oamenii. Însă nu putem să funcționăm fără un spital și știm cu toții că Spitalul Târgu Neamț deservește peste 200.000 oameni. Vom continua investițiilor în învățământ pentru că viitorul nostru este reprezentat de copii. Și se vede că nu mai există nici o școală în Târgu Neamț care să nu fie modernizată și reabilitată din temelie. Un exemplu este Școala de la Humulești, școală etalon pentru Târgu Neamț, ridicată de jos și finalizată. Au mai rămas investiții în cultură și turism de realizat. Mergem înainte!”, a mai spus primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa.

Articolul anterior

Cod Roșu pentru mai multe localități din Neamț (luni, 24 august)

Articolul următor

Bogdan Gavrilescu (PMP): ”Vreau să construim un amfiteatru modern pentru nemțeni!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *