ISSN 2457 - 3973

Scriitorul Adrian Alui Gheorghe: ”În această guvernare, au ajuns interlopi să conducă județe, idioți să conducă ministere!”

”A căzut, în sfîrșit, cea mai dezastruoasă guvernare din ultimele decenii din România”. Așa își începe scriitorul Adrian Alui Gheorghe eseul intitulat ”ENERVAȚI-VĂ”, pe blogul său, ”Cronica de 5 secunde”.

”Din păcate, a căzut după ce a făcut un rău imens prezentului și viitorului României. Dar și trecutului! Au fost șubrezite instituții de bază ale Statului: Justiția, Ordinea Publică, Educația, Cultura. Au fost fost duse în derizoriu valoarea și profesionalismul, de la orice nivel. Într-o asemenea guvernare, care urmează altora, din ultimii ani, la fel de dezastruoase, au ajuns personaje cu diplome falsificate să aibă rang de ministru, au ajuns idioți să conducă ministere, au ajuns interlopi să conducă județe, au ajuns hoți de doctorate dovediți să conducă, la rîndul lor, doctorate”, a punctat scriitorul nemțean.

Adrian Alui Gheorghe ne oferă, argumentat, și răspunsul la întrebarea: cum s-a ajuns aici?

”Degradarea a început imediat de la Revoluție. Un Ion Iliescu rînjind cinic, după ce Revoluția Română a fost înăbușită de mineriade, este emblema unui început de istorie deturnat fără milă de o clică care pare să nu fi avut nicio treabă cu lumea românească: niște ”oameni noi”, hidoși, ieșiți din laboratoarele ”kominternului ceaușist”. Au pus la pămînt, de la un guvern la altul, ca într-o ștafetă a răului, economia, istoria, speranța. Au pus la pămînt sistemul de educație inventînd ”fabricile de diplome”. Acestea au sufocat valoarea, talentul, profesionalismul, care creșteau și se dezvoltau natural într-o societate cît de cît așezată. Au ucis visul și idealul unor generații. Au pus pe fugă din țară tot ce era valoros, în orice domeniu. Au golit țara de chef de viață, încît și florile au ajuns, primăvara, din nou, să fie gri, ca în perioada ceaușisto-comunistă”, a explicat Alui Gheorghe.

Evident, penița scriitorul s-a îndreptat și către realitățile din județul Neamț.

”Județul Neamț este expresia cea mai concretă a acestei imagini a degradării instituționale și morale. În Neamț nu mai există de multă vreme dialog, la nici un nivel, există doar acțiuni de forță, există doar funcții care nu răspund nici în fața Justiției, nici în fața oamenilor, nici măcar în fața lui Dumnezeu. Minciuna și abureala au devenit ”politica oficială”. Funcțiile importante sunt ocupate de specialiști cu studii superioare absolvite la Casa de Cultură din Buhuși, la facultăți din Alexandria (vis-a-vis de apozarul din centru!), prin corespondență (adică prin sms, prin telefon). Birourile din ”instituțiile fanion” ale administrației publice, din o mulțime de alte instituții din același ”areal”, sunt căpușate de amante, rude, cunoștințe, ”obligații” care nu au nici urmă de pregătire adecvată. Dar cui îi pasă? În Neamț se fac autostrăzi pe hîrtie, drumuri pe hîrtie, aeroporturi pe hîrtie, helioporturi pe hîrtie …! Dacă ar fi adevărată expresia cu ”minciuna care îngheață apele”, atunci biata Bistrița ar trebui să fie bocnă în momentul în care vorbesc ”aleșii” mincinoși și tupeiști …! Din păcate, morbul ticăloșiei, al suficienței prostului fudul, promovat la nivel înalt, instituțional, s-a întins și în societate, a ajuns, prea adesea ”mod de conviețuire”. Omenia și compasiunea par să fi fost izolate în lumea noastră. Trăim într-o lume urîțită de această jalnică adunătură din jurul unei presupuse prăzi, care este Puterea. Cu obiceiuri și mentalități de Ev Mediu nu putem să ne aliniem unei Europe ajunsă, de multă vreme, în Mileniul Trei”, a punctat Adrian Alui Gheorghe.

În opinia scriitorului, România are nevoie de un moment zero, ”de o ENERVARE COLECTIVĂ care să arunce peste bord această pătură tupeistă, penală, interlopă care a pus mîna pe instituții ale Statului, pe resurse, pe societate. Să ne întoarcem la o lume normală, în care să fie redescoperite cîteva valori neglijate: responsabilitatea funcției, patriotismul, generozitatea, bucuria de a viețui împreună. Și chiar mila creștină trebuie redescoperită: mila față de cel de alături, mila față de tînărul care nu își găsește un rost în țara lui …! Dacă nu se petrece acest lucru acum, cînd mai putem lega energiile unor generații între ele, experiența de viață și experiența istorică, alt moment nu va mai fi. Sau va fi prea tîrziu și în zadar”.

Eseul scriitorului Adrian Alui Gheorghe poate fi citit aici

Articolul anterior

Reacția lui Ionel Arsene după ce i-a căzut Guvernul! Atacuri la Iohannis, Ponta și Băsescu!

Articolul următor

Un nemțean și-a dat foc la casă după ce s-a certat cu soția! A fost arestat!

Un comentariu

  • Trebuie să aducem în față BUNUL SIMȚ. E foarte important.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *