• 5 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Scrisoare tulburătoare din Diaspora: ”Merg la culcare într-o țară care nu e a mea, departe de mama mea…”

Scriitorul Cristian Tudor Popescu a prezentat, duminică, o scrisoare pe care a primit-o din partea unui român care lucrează în străinătate de mai mulți ani.

Tulburătoare, scrisoarea nu prezintă doar trecutul și prezentul (plecări masive în străinătate din cauza sărăciei) ci și perspectivele sumbre dacă românii nu se mobilizează să iasă la vot.

«Merg la culcare într-o ţară care nu e a mea, într-o casă care nu e a mea, departe de mama mea şi de voi. Am votat ieri pentru noi toţi, dar voi nu aţi vrut. Noi am vrut. Acum, noi rămânem aici şi voi acolo. Cine-i fericit? Un popor care îşi merită soarta. Tineri care nu ies la vot, bătrâni care vă hotărăsc viitorul. Nu aţi înţeles nimic. Turul II nu era pentru votul preşedintelui. Aveam preşedinte. Votul era pentru altceva. Noapte bună, România! Îmi pare rău că nu te-am putut ajuta. Am încercat, am luptat, dar încă nu te-ai trezit, iar eu am obosit să te mai trezesc. Te sărut, din diaspora.»

Dacă nu pentru noi, măcar din respect pentru milioane de români care muncesc în străinătate și trimit bani acasă ar trebui ca pe 24 noiembrie să ieșim la vot!

Peste 100.000 de nemțeni, adică aproape un sfert din populația județului, sunt plecați la muncă în străinătate.

Articolul anterior

Klaus Iohannis, în dialog cu cetățenii: Nimeni nu a reușit să-i îngenuncheze pe români și PSD în veci pururi nu va reuși

Articolul următor

Mesajul PMP Neamț către electorat, pentru turul al doilea la prezidențiale! Votați cu ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *